Nacon, 60 Milyon Dolarlık Anlaşmayla Daedalic Entertainment'ı Satın Alıyor

17.02.2022 11:24 Mehmet Tandoğan

 
 
Nacon, bu yıl içinde gerçekleşmesi planlanan 53 milyon Euro'luk bir anlaşmayla (yaklaşık 60 milyon dolar) Daedalic Entertainment'ı satın alacağını duyurdu. Nacon ve Daedalic Entertainment, çıkışı yaklaşmakta olan The Lord of the Rings: Gollum için zaten bir ortaklık kurmuştu. Nacon bu satımla beraber birkaç IP'yi bünyesine dahil edecek ve Daedalic Entertainment'ta her türlü desteği sağlayacak.
 
Daedalic Entertainment, 2007 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde kuruldu. Stüdyo 90'dan fazla oyun yayınladı ve 78 çalışana ulaştı. Daedalic, Deponia serisi, Shadow Tactics, Blackguards, The Whispered World ve daha fazla oyunu geliştirdi. 
 
Nacon başkanı ve CEO'su Alain Falc bu alım hakkında şunları söyledi: "Gollum'daki mevcut iş birliğimiz aracılığıyla Nacon ve Daedalic, oyunculara benzersiz bir deneyim sunmak için yola çıktı. İki stüdyonunda da aynı değerleri ve aynı hedefleri paylaştığını biliyorduk. Bu nedenle, birlikte daha ileri gitmek mantıklı görünüyordu ve bu satın alım işleminden son derece memnunuz. Bu, Nacon'un stratejisinde önemli bir adımı temsil ediyor." 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
BioShock Remastered İçin 5 GB'lık HD Doku Paketi Yayınlandı 29 Dk önce Eternal Fire, CCT Sezon 1 Global Finalleri'nde Playoff Etabına Yükseldi! 1 Saat önce Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler