Namco Bandai, CD Project Red'i Dava Ediyor

Umarız oyunun Xbox 360 sürümünün önüne engeller çıkmaz
08.07.2011 11:59 Alkan Adakaner

 
      Oyun dünyasında davalar da bitmek bilmiyor. The Witcher 2: Assassins of Kings'in geliştiricisi CD Projekt Red, oyunun Avrupa'daki yayıncısı olan Namco Bandai tarafından dava ediliyor. Davanın nedeni ise ilk olarak geliştirici firmanın oyunun kutulu sürümündeki DRM desteğini bir yama ile ortadan kaldırması, bir diğer neden ise oyunun Xbox 360 sürümünün yayın haklarının THQ'ya verilmesi oldu.

     CD Project Red ise Namco Bandai ile yaptıkları yayın anlaşmasının sadece The Witcher 2'nin PC sürümü ile ilgili olduğunu, Xbox 360 sürümünde ise Namco Bandai'nin önceliği sahip olmasına rağmen bu hakkını kullanmadığını ifade ediyor. Bundan sonra fira geliştiricinin tercihi THQ'dan yana olmuş.
 
     CD Project Red yetkilileri Namco Bandai'nin The Witcher 2'nin yayıncılığı nedeniyle kendilerine ödemesi gereken parayı bu olaylar nedeniyle şimdilik ödemek istemeyebileceğini, ama bir kaç milyon doların eksikliğinin kendilerini rahatsız etmeyeceği de vurguladılar.
 
     Bu olayların sonu nereye varır bilemiyoruz, ama umarım The Witcher 2'nin Xbox 360 sürümü piyasaya sorunsuz bir şekilde çıkabilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 2 : Assassins of Kings Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Atari Tür: RPG Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima En İyi Playstation PC Portu Mu? (Video) 2 Dk önce Immortals of Aveum Konsollarda AMD FSR 3 Desteğine Kavuştu 1 Saat önce DLSS Rakibi Auto SR Hangi Oyunlarda Çalışacak? İşte Liste 2 Saat önce Microsoft'un Valve'i 16 Milyar Dolara Satın Alma Söylentisi (Video) 2 Saat önce Meat İnceleme: Tüyler Ürpertici Kısa Bir Deneyim 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler