Namco Bandai: Video Oyunları Çok Pahalı

20.05.2010 23:51 Alkan Adakaner


 
     Bir süredir aç gözlü firmaların "demo'lardan para istemeliyiz" ve "2. el oyunlar için online'dan para istemeliyiz" gibi komik nedenlerle bizden biraz daha para koparmak istediklerine tanık oluyoruz. Hatta 60 dolarlık (Biz ne yapalım Türkiye'de 180 ytl'ye bile oyun satılıyor) fiyatın bile az olduğunu düşünenler var.
 
     Sonunda bir firma oyunculara anlayışla yaklaştı ve oyunların pahalı olduğunu kabul etti. Namco Bandai'nin pazarlama bölümünden Olivier Comte "40 pound'a (1 pound 2.4 ytl) satılan oyunların insanlar için çok pahalı olduğunu ve gelecekte bunların fiyatının düşeceğine inandığını" söyledi.

     Tatil sezonunu kastederek Eylül'den Aralık ayına kadar her hafta 3 çok önemli oyunun piyasaya çıktığını ve oyuncuların bunların hepsine para yetiştiremeyeceğini söyleyen Olivier Comte, oyunların 20 pound'dan satılmasının uygun olacağını vurguladı.

     Yine de 20 pound'da 15 saatlik değil ancak 5 saatlik bir oyun satabileceklerini söyleyen yetkili daha sonraki içeriklerin DLC olarak satılabileceğini belirtti. Zaten 15 saat süren çok az oyunun olduğunu düşünürsek yetkilinin önerisi gayet mantıklı görünüyor.

     Electronic Arts ve Activision gibi aç gözlü firmalardan bu tür kararlar beklemiyoruz, ama en azından ilk aşamada Namco Bandai bu fikri uygularsa belki diğer firmalardan destek gelebilir.
 
kaynak
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler