Namco Bandai Yeniden Japonya'ya Yöneliyor

Enslaved oldukça kaliteli bir oyun olmasına rağmen düşük satış rakamlarıyla Namco Bandai'de hayal kırıklığı yarattı
15.12.2010 17:33 Alkan Adakaner


    Son dönemlerde Japon firmaların ekonomik durgunluktan kaçınmak için Batı pazarında girişimlerde bulunduğuna tanık oluyoruz. Özellikle Square Enix'in Eidos'u satın alma hamlesi çok dikkat çekmişti.
 
    Namco Bandai ise bu konuda pek şanslı bir firma sayılmaz. Batı pazarı için yayınladığı oyunların yeterince kâr sağlayamaması firmayı yeniden Japon pazarına yöneltti.
 
     Kısa bir süre önce piyasaya çıkan ve oldukça iyi bir oyun olan Enslaved'in satışlarının sadece 350.000'de kalması firma için büyük hayal kırıklığıydı.
 
     Firma yetkililerinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre yabancı stüdyolar Namco Bandai için hala oyun geliştirebilir, ama Batı pazarı kendileri için kârsızlığını kanıtladı ve bundan sonra Japonya ekibi firmanın gidişatında daha önemli rol oynayacak.
 
    Namco Bandai'nin hala gelirlerinin %70'ini Japonya pazarından kazandığını göz önüne alırsak bu girişim doğru bir karar gibi görünüyor. Yine de firma büyük paraların döndüğü Batı pazarından da asla tam olarak vazgeçmeyecektir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Enslaved Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Ninja Theory Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action Çıkış Tarihi: 8 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 34 Dk önce EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 1 Saat önce Tom Clancy’s The Division Heartland Resmi Olarak İptal Edildi! 7 Saat önce Saints Row'un 1.7 Milyon Sattığı Açıklandı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler