"Natal, Arc'tan 5 Kat Fazla Satar"

22.02.2010 16:37 Ersin Kılıç

 
     Oyun sektörüne büyük bir hareketlilik getireceğine kesin gözüyle bakılan Project Natal ve kod adı ile Arc için analist tahminleri gelmeye başladı.
 
     Nintendo Wii'nin büyük başarısından sonra pastadan pay sahibi olmak isteyen Microsoft ve Sony, geçtiğimiz yıl gerçekleşen E3 fuarında kendi kontrol cihazları Project Natal ve Arc kod adı da buluna Motion Controller sistemlerini duyurmuşlardı.
 
     Duyurularından sonra bir çok haberleri ile de karşılaştığımız sistemlerin oyunlara farklı bir bakış açısı getireceği aşikar. Özellikle kendilerine has oyunlar dışında Fable 3 ve Resident Evil 5 gibi oyunları desteklemeleri ile de dikkat çeken bu sistemlerin nasıl bir başarı yakalayacağı ise büyük merak konusu olmaya başladı.
 
     Her iki sisteminde yılbaşında yani aynı dönemlerde piyasaya çıkacaklarını düşünürsek, tıpkı Playstation 3 ve Xbox 360 gibi büyük bir rekabet oluşturacaklarını da varsayabiliriz. işte bu varsayımlar ile ilgili bir tahmin ise bugün geldi.
 
 
     Wedbush Morgan kurumunun analistlerinden Michael Patcher, Microsoft'un sistemi project Natal'ın Playstation 3'ün Arc'ından çok daha başarılı olacağını ve Arc'tan beş kat daha fazla satacağını belirtti.
 
     Project Natal'ın piyasaya çıkacağı ilk mali dönemde 10 milyonluk satış rakamına ulaşacağını ve bu rakamın üçüncü parti desteği ile birlikte çok daha yukarılara çıkacağını iddia eden Patcher, Playstation 3'ün harekete duyarlı sisteminin bazı problemleri olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
 
     Analist Patcher'ın söylemlerinin doğruluk kazanıp kazanmayacağını ise önümüzdeki bir yıl içerisinde görebileceğiz. 
 
     Açıkçası iki sistem arasında bariz farklar olsa da satış rakamları bakımından bu kadar farklar olacağını düşünmüyorum. Project Natal'ın 50$'dan satılacağını göz önüne alır isek Sony'nin de bu fiyatı göz önünde bulunması gerekiyor. Eğer iki sistem arasındaki fiyat farkı bariz olur ise o zaman bu durum satış rakamlarına da yansıyabilir.
 
     Şimdilik bu uzun vadeli bekleyişi bir kenara bırakıp her iki sisteminde E3 2010'da yapacağı sunuma odaklanmış durumdayız. Geçen seneki durumdan çok daha büyük bir sunum olacağı kesin gibi.
 
     

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Kinect Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler