Nintendo 14 Yıldan Beri İlk Kez Dünyanın En İyi 100 Firması Arasında Değil

05.10.2015 19:38 Samet Konuksal


    Oyun dünyasının en önemli firmalarından Nintendo, Wii U ile beraber kötü bir sonuç elde etmişti. Her ne kadar kasasında kendilerine yetecek kadar yüksek bütçelere sahip olsa da bu durum firmanın itibarını aynı şekilde etkilememiş görünüyor.
 
    2001'den beri yıllık olarak dünyanın en iyi firmalarını listeleyen Interbrand, bugün itibariyle 2015 yılının en iyilerini listeledi. Interbrand'ın listelemeye başladığı yıldan bu yana her sene ilk 100'de kendine yer bulan Nintendo, ilk kez 2015 itibariyle en iyi 100 firması arasına giremedi. Listenin ilk sırasında 170 milyar dolarlık değeriyle Apple, ikinci sırasında da 120 milyar dolarlık değeriyle Google karşımıza çıktı. 
 
    Wii U'nun başarısız sonuçlarının ardından Nintendo kendisini el konsollarına yöneltmişti. Nintendo 3DS ile Wii U'dan kaybettiklerini toparlayan Nintendo, bir yandan Project NX isimli yeni nesil konsoluyla, diğer yandan da mobil platformlara gelecek yeni oyunlarıyla uğraşıyor. Sizce yeni projeler Nintendo'yu yeniden ilk 100'e taşır mı?
 
    Bu arada ekleyelim, Interbrand sıralamaları sadece firmaların ne kadar gelir elde ettiğine bakarak yapmıyor. Firmaların marka itibarı, yeni teknolojilere gösterdikleri uyum, marka stratejisi ve dijital ortamlardaki saygınlığı listelemede önem taşıyan unsurlardan.
 
Yayınlanan ilk 10 şöyle,
 
1- Apple
2- Google
3- Coca-Cola
4- Microsoft
5- IBM
6- Toyota
7- Samsung
8- GE
9- McDonald's
10- Amazon
...
58- Sony

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan Metafor: ReFantazio 11 Ekim'de Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler