Nintendo Akıllı Telefonlar için Uygulama Çıkaracak

30.01.2014 11:17 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun akıllı telefonlar için uygulama geliştireceği, hatta demo oyunların akıllı telefonlar üzerinden oynanabileceği söyleniyordu. Japon Nikkei gazetesinin bu haberi daha sonra Nintendo tarafından yalanlanmıştı. Şimdi ise Nikkei'nin haberinin kısmen doğru olduğunu görüyoruz. Nintendo başkanı Satoru Iwata firmasının mobil cihazlarla ilgili planlarını şu sözlerle açıkladı.
 
     "Geliştirici ekiplere herhangi bir sınırlama getirmiyorum; hatta oyun geliştirme ve karakterleir kullanma konusunda bile müdahalemiz söz konusu değil. Ancak, eğer Mario oyunları akıllı telefonlara geliyor dersiniz bu doğru olmayan bir ifade olacaktır"
 
    Iwata "Bu yıl içinde akıllı cihazlarda (telefon, tablet) uygulama çıkarmak istiyoruz" sözleriyle çeşitli uygulamaların akıllı telefonlarda boy göstereceğini de resmi olarak açıkladı. Henüz ne tür uygulamalarla karşılaşacağımızı bilemiyoruz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Crazy Taxi Oyunu Açık Dünya Çok Oyunculu Olacak! 1 Saat önce Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 3 Saat önce Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 4 Saat önce Oynaması Ücretsiz Bleach: Brave Souls Switch Konsoluna Geliyor 5 Saat önce Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler