Nintendo, Amiibo'lar ile Kasasını Dolduruyor

03.02.2016 08:30 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun Wii U ve 3DS ile etkileşime girebilen figürleri Amiibo'ların satışları oldukça iyi gidiyor. Firma son 3 ay içinde toplam 10 milyon adet Amiibo sattığını açıkladı. Bir önceki ay ise 9.9 milyon adet Amiibo satılmıştı. Bu performans gerçekten de oldukça iyi.
 
     Amiibo'lar içlerinde bellek bulunan ve Wii U ile 3DS ile etkileşime geçirdiğimizde oyunlarda yeni içerikler açmamıza yarayan figürler. Figürlerin hem görünüş olarak sevimli olması, hem de oyunlarda yeni içerikler açması onları oyuncular açısından oldukça cazip kılıyor.
 
    Amiibo'lar hangi karakterlerin ne kadar ilgi gördüğüne de ışık tutuyor. Örneğin Splatoon karakterlerinin Amiibo'ları Japonya'da ilk üç sırayı alırken, ABD'de ise The Legend of Zelda'nın ana karakteri Link ilk sırada yer alıyor. Avrupalılar ise en çok İtalyan muslukçu Mario'yu tercih ediyorlarmış.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler