Nintendo Direct (23.01.13) Sunumunda Öne Çıkanlar

23.01.2013 20:58 Talha Aynacı

 
   Yeni nesil konsolların ayak sesleri iyice duyulmaya başlamışken, Nintendo da kendi kulvarında ilerlemeye devam ediyor. Nintendo Gamecube döneminde yaşanan kırılma noktası sonrasında Nintendo, Wii ile farklı bir çizgide ilerlemeyi tercih etmiş ve bu konuda fazlasıyla başarılı olmuştu. Ancak konsol, Nintendo hayranlarının bile tepkisine neden olmuştu izlediği strateji ile.
 
   Nintendo Wii U'da biraz daha hardcore kesime dönük işler çıkaracağını duyuran Nintendo, Wii U için uzun süredir beklenen ateşleyici duyurulara bugün gerçekleştirdiği Nintendo Direct sunumuyla imza attı:
 
 
Wii U'da Yazılımsal Gelişimler ve Güncellemeler
 
- Sistem Güncellemeleri: Konsol için 2 büyük sistem güncellemesi yayınlanacak. İlkbahar ve yaz aylarında yayınlanacak bu güncellemelerle birlikte kullanıcıların şikayetçi olduğu yavaş işletim sisteminde önemli bir iyileştirme yapılacak ve Wii U için duyurulan Virtual Console dijital platformu konsola gelecek.
 
- Miiverse Akıllı Telefonlarda: Bu ilkbahardan başlamak üzere, akıllı telefon sahibi Wii U kullanıcıları, Miiverse uygulamasıyla telefonları üzerinden bu deneyime ulaşabilecekler.
 
- Wii U Virtual Console:  Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Wii U, ilkbahar güncellemesiyle birlikte Virtual Console kavuşuyor. Ancak daha önce Wii için almış olduğunuz oyunları Wii U'da indiremeyecek, indirimli olarak satın alabileceksiniz. Bu yöntem pek çok oyuncunun tepkisini şimdiden çekti bile. Virtual Console açılışında NES ve SNES oyunlarını içerecek. Daha sonra GBA oyunları da oyun yelpazesine dahil olacak. Ayrıca Nintendo, 30. yılını kutlayan Famicom (batıdaki adıyla NES) için özel indirimler ve kampanyalar gerçekleştirecek.
 
Oyunlar
 
- The Legend of Zelda: Wind Waker HD & Zelda Wii U
 
 
   Son yılların en başarılı oyunları arasında yer alan Wind Waker, çıktığı dönem Nintendo hayranlarının dahi tepkisine neden olmuştu cel-shade tarzı grafikleriyle. Ancak ne Twilight Princess ne de Skyward Sword, Wind Waker kadar sevilip bağırlara basılmamıştı. Rüzgarı kontrol ettiğimiz, uçsuz bucaksız bir okyanusa yelken açtığımız macera oyunu HD versiyonuyla 2013 Sonbaharında Wii U sahipleriyle buluşacak! Zelda Wii U ise henüz ilk aşamalarında olarak duyuruldu.
 
- Super Smash Bros. U'dan İlk Görüntüler E3 Fuarında
 
   Nintendo'nun sıradışı dövüş oyunu (dövüş oyunu türüne sığmayacak kadar farklı) Super Smash Bros, Nintendo Wii sürümüyle konsolun en çok oynanan yapımlarından birisiydi. Nintendo 3DS sürümü ile bağlantılı olacak yapımdan ilk görüntüler E3 2013 fuarında gerçekleşecek.
 
- 3D Mario & Mario Kart U da E3 2013'de
 
  
    Nintendo, konsolunu tek başına sırtlamayı bilen yapımlarını sıraladı bugün. Mevcut neslin en başarılı oyunlarından birisi olarak gösterilen platform/macera oyunu Super Mario Galaxy yapımcı ekibi Wii U için yepyeni bir 3D Mario deneyimine kollarını sıvamışlar bile! Eh, Mario Kart'sız olur mu? O da E3'de yapacak çıkışını.
 
- Monolith Software Projesi: X
 
   Nintendo Wii ve son dönemin en değerli J-RPG oyunlarından birisi olan Xenoblade: Chronicles yapımcısı Monolith Software, X kod adlı oyunuyla Wii U sahiplerini mest etti.
 
- Yarn Yoshi
 
 
   Kirby's Epic Yarn, tekstik fabrikasından fırlamış dünyasıyla taraflı tarafsız herkesin ilgisini ve sevgisini kazanmıştı. Aynı ekip bu sefer Yoshi'ye yün yumağını yutturdu.
 
- Shin Megami Tensei X Fire Emblem
 
   Birisi RPG, diğeri strateji türünün öncülerinden. Peki bu iki ayrı dünya tek bir oyunda buluşursa ne olur? Biz de bilemiyoruz. Ama merakla bekliyoruz!
 
- 3. Parti Oyunlar ve dahası
 
 
   Platinum Games, Wii U'ya en çok destek veren firmaların başında geliyor. Bayonetta 2 ve The Wonderful 101, bugünkü sunumda bir kez daha kendilerini gösterdi. Bunun yanında Nintendo, konsolun tablet kontrolcüsünü kullanan, Tv'ye gerek duymayan bir parti oyununun geleceğini de haber etti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 3 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler