Nintendo Patronu Satoru Iwata Vefat Etti

"İş kimliğimde yöneticiyim. Düşüncelerimde bir oyun yapımcısıyım. Ama kalbimde bir oyuncuyum."
13.07.2015 02:58 Samet Konuksal


    Oyun dünyasının en önemli firmaları arasında gelen Nintendo'nun başkanı ve CEO'su Satoru Iwata için olabilecek en kötü haber geldi. Nintendo tarafından yayınlanan resmi bildiriye göre firmanın patronu Satoru Iwata, 11 Temmuz günü hayata gözlerini yumdu.
 
    55 yaşında vefat eden Iwata'nın ölüm nedeni olarak safra kanalının büyümesi gösterildi. 2000'den beri Nintendo'da yerini alan ve 2002 senesinden beri firmanın başkanlığını yapan Iwata, 2013 senesinden beri rahatsızlığından dolayı E3 gibi etkinliklere katılamıyor, dijital etkinliklerle oyuncuların karşısına çıkıyordu. Iwata'nın dahil olduğu son dijital Direct etkinliğinde rahatsızlığından dolayı kuklalarla farklı bir tema kullanılmış, Iwata da sadece seslendirme yaparak etkinliğe dahil olmuştu.
 
    Iwata'nın kariyerindeki doruk noktası, Nintendo'nun oldukça yüksek satışlarla geçirdiği Wii dönemi olmuştu. Bu dönemde bazı önemli dergiler kendisine dünyanın en iyi CEO'ları arasında yer vermişti. Nerede popüler bir şey varsa orada biten oyun firmalarının karşısında Nintendo'nun çizgisinin yıllardan beri aynı kalması bile kendisinin başarısını gösteren noktalardan birisi. 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 51 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 4 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 5 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler