Nintendo Wii, Donanım Satışları Rekorunu Kırdı

15.01.2010 21:34 Talha Aynacı

Image and video hosting by TinyPic

 
Nintendo Wii, geçtiğimiz aralık ayında Amerika'da yılbaşı sebebi ile yaşanan alışveriş çılgınlığının verdiği tetikleme etkisiyle, ülkenin 1 aylık donanım satış rakamları rekorunu kırmayı başardı.
 
Yapılan resmi açıklamaya göre popüler aile konsolu Wii, aralık ayı içerisinde tam 3.8 milyondan fazla satarak bu rekoru kırdı. Bunun yanında Nintendo, bazı oyunlarının satış rakam bilgilerinide paylaştı. Buna göre son zamanların en popüler ve eğlenceli oyunlarından New Super Mario Bros. Wii 2.8 milyon satarak en çok satan 10 oyun arasında 1. sıraya yerleşti. 2. sırayı ise yine bir Nintendo Wii oyunu; Wii Sports Resort 1.7 milyonla takip ediyor; bununlada kalmıyor 3. sırayıda NintendoWii Fit Plus 1.7 milyonluk satış rakamı ile ele geçiriyor.
 
Rakiplerinden Playstation 3'de geçtiğimiz yıla kıyasla % 87'lik bir artışla 1.36 miylonluk bir satış rakamı elde etmiş. PS3'ün en çok satan oyunu ise, geçtiğimiz yıla damgasını vuran Uncharted 2 : Among Thieves oluyor = 1 milyon. ( Not : Rakamlar sadece Amerika'yı kapsamaktadır.)
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
New Super Mario Bros. Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Platform Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Live Action Fragman Yayınlandı 5 Saat önce PlayStation Plus'a Haziran Ayında Gelecek Oyunları Açıklandı 6 Saat önce Öldükten Sonra Steam Hesabınıza Ne Olacak? İşte Cevabı 7 Saat önce Dragon's Dogma 2'nin 40 Günde 3 Milyon Adet Sattığı Açıklandı 8 Saat önce Xbox Uygulaması Black Ops 6'nın Game Pass'e Geleceğini Doğruladı! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler