Nintendo Wii U için "Nintendo Network" Duyuruldu !

Nintendo Network, sunduğu hizmetlerle oyuncuları tatmin edebilecek mi ? Heyecanla bekliyoruz.
27.01.2012 10:23 Talha Aynacı

 
    Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan dedikodularda Nintendo'nun Wii U için önemli bir online alt yapı hazırlığında olduğu konuşuluyordu. Nitekim gerçek oldu. Nintendo CEO'su Satoru Iwata bugün yaptığı duyuruyla Nintendo Network isimli sistemi duyurdu. Nintendo Network, oyuncuların Xbox Live ve PSN'deki mevcut içerik ve özellikleri karşılayacak bir sistem olacak.
 
İşte Iwata'nın açıklamarıyla Nintendo Network
 
- Nintendo Wii U'nun, Nintendo Network ile uyumlu kişisel hesap sistemi olacak. Böylece ailede farklı kullanıcıların tek bir sistem üzerinden bağlantıya geçmesi kolaylayaşacak.  Tıpkı XBL ve PSN'de olduğu gibi kimlik bilgilerinizi girerek sisteme bağlanabileceksiniz.
 
- Kutulu oyunlarda indirilebilir paket desteği. Iwata yaptığ açıklamada Wii U oyunlarının, çıkış sonrası ek paketlerle destekleneceğini açıkladı. Örneğin Square Enix'in 3DS oyunu Theatrhyhythm için şimdiden bir içerik hazırlığında.
 
- Iwata, Mario Kart 7'de karşmıza çıkan bazı iletişim özelliklerini örnek göstererek ( Gruplar halinde organize olabilmek,  farklı gruplar içinde farklı maçlar yapabilmek gibi.) bu modelin Nintendo Network sisteminde olacağını vurguladı.
 
- Nintendo ayrıca Wii U için ileriki dönemlerde kutulu oyunların dijital olarak satılabileceğini söyledi.
 
     Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi; Nintendo Wii U'nun çıkış tarihi olarak yılbaşı tatil sezonu gösteriliyor. Nintendo, sistemi çıkışında tam anlamıyla hazır tutmak istiyor. Bu gerek yazılım yani oyunlar bazında olsun gerekse online alt yapıyla olsun. Çünkü Iwata'nın açıklamasıyla, Nintendo 3DS her ne kadar daha sonra satış rakamlarında önemli bir yükselişe geçse de, çıkış döneminde yapılan hatalarla acı bir ders almıştı. Nintendo Network ismi E3 2011'de lanse edilmişti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 9 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler