Nintendo, Wii U'nun Satışlarından Memnun

07.01.2013 15:30 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz senenin son döneminde çıkışını yapan yeni nesil ev konsolu Wii U'nun satışları adına Nintendo cephesinden ilk yorumlar geldi. Nintendo başkanı Satoru Iwata, Wii U'nun satışlarından memnun.
 
    Reuters'e yaptığı açıklamalarda Iwata, "Konsolun çıkışı yılbaşı sezonuna denk geldiği için Amerika bölgesinde çok yüksek seviyede stok sıkıntısı yaşadık. Wii'nin çıkışındaki gibi bir popülerlik patlaması oldu. Fakat bunlara rağmen satışların iyi gittiğini söyleyebilirim. Wii U'nun satışları istikrarlı bir şekilde ilerliyor." sözlerini söyledi. Röportajında Iwata, net bir sayı paylaşmadı.
 
    Röportajının devamında Iwata, "Nintendo olarak, ilk kez iki farklı konsolu bir seferde çıkardık. Üretim konusunu dengelemek bizim için zorlayıcı oldu. Müşteriler Premium sürüme daha fazla ilgi gösterdiği için stok sorunları da burada yaşandı." eklemelerini yaptı.
 
    Röportajı bir kenara bırakıp, satışlara geri dönersek üçüncü parti analiz şirketlerinden gelen bilgilerde, Wii U'nun Japonya içerisinde 2012 yılında 638,339 adet sattığını görüyoruz. 8 Aralık'ta çıkan konsol için bu satış sonucu gerçekten olumlu gözüküyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler