Nintendo, Yeni Konsol Fikirleri Üzerinde Çalışıyor

19.12.2014 16:26 Samet Konuksal


    Wii U ile beraber yeni nesil konsol döneminde Sony ve Microsoft'a nazaran daha erken giren Nintendo'nun bu konuda satışlar açısından bekleneni alamadığı bir gerçek. Nintendo'nun ve aynı zamanda oyun dünyasının en önemli isimlerinden Shigeru Miyamoto'nun açıklamalarına bakarsak firma, Wii U sonrası hakkında fikir üretmeye başlamış görünüyor.
 
    Yaptığı açıklamalarda Shigeru Miyamoto, Nintendo'da yeni konsol hakkında fikir çalışmalarının başladığı, fakat şimdilik ana odağın hâla Wii U'da olduğunu belirtti. Miyamoto, "Şimdilik önümüzdeki sene içerisinde Wii U'ya çıkacak oyunları hazırlamaya odaklandık. Wii U'daki oyuncu kesimi, bu sene sunduklarımızdan memnun kaldılar. Şu an ana odağımız Wii U olsa da, Nintendo'da yeni donanım sistemleri üzerinde çalışan bir grubumuz da var. Biz Wii U üzerinde çalışırken, onlar yeni konsol fikirleri geliştirmeye başlamış durumdalar." açıklamalarını yaptı.
 
    Açıklamalarının devamında Shigeru Miyamoto, yeni Nintendo konsolunun çıkışına bir Mario oyununu yetiştirmek istediğini belirtti. Miyamoto, "En başından beri Mario'nun dijital dünyada bir karakter olarak kalmasını istedim. Dolayısıyla Mario'nun da her yeni bir adımda öncü olarak bulunması gerekiyor." cümlelerine yer verdi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 5 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler