Nintendo Yeni Stüdyolar Almak İstiyor

31.01.2014 19:39 Alkan Adakaner

 
 
    Nintendo'nun oyun geliştirme konusunda sıkıntı yaşadığı bir gerçek. Firmanın çok sayıda ünlü serisi yeterli stüdyo bulunmadığı için yıllardır ortalıkta yok. Rare'i Microsoft'a sattıktan sonra büyük kan kaybı yaşayan firma, son olarak 2000 yılında Retro Studios'u bünyesine katarak önemli bir atılım yapmıştı. Bu stüdyo Donkey Kong ve Metroid'i yeniden hayata döndürdü.
 
    Üretim konusundaki sıkıntılar Nintendo'yu yeni stüdyolar satın almaya itebilir. Nintendo başkanı Satoru Iwata'nın bu konudaki açıklamalarışu şekilde:
 
    "İşimizle ilgili eski varsayımlarımızı terk etmeliyiz. Şu an birleşme ve satın alma (stüdyo-firma) seçeneklerini düşünüyoruz. Bu nedenle hisselerimizin bir kısmını geri aldık"
 
    Bakalım Nintendo stüdyo-firma satın alma konusunda neler yapacak. Square Enix gibi Batılı önemli firmalardan bir tanesini satın alacak mı?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 6 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 7 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 7 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 8 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler