Nintendo İnsanların Uyku Kalitesini Artıracak Yeni Bir Proje Tanıttı

30.10.2014 12:10 Ömür Gencer

     
       Oyun dünyasında büyük bir yere sahip olan Nintendo, üzerinde çalıştığı yeni projeyi tanıttı. Firmanın geliştirdiği bu projenin oyunlarla yakından uzaktan alakası yok. Tanıtılan cihaz belirtilene göre kullanıcının uyku kalitesini ve yorgunluk miktarlarını saptayıp yaşam kalitesini yükseltecek.
 
      Bahsettiğimiz bu cihazı uyuduğunuz yere yakın bir yere koyuyorsunuz ve cihaz üzerindeki sensörlerle gece boyu sizin kalp atışınızı ve nefes alışınızı takip ediyor. Daha sonra topladığı bilgileri bulut sistemine yüklüyor ve size görselleşmiş bilgiler sunuyor. Bu bilgilere göre sizlere daha fazla egzersiz yap veya beslenme şeklini değiştir gibi tavsiyeler veriyor. 
 
      Satoru Iwata, bu proje hakkında "Yorgunluk ve uyku, görselleştirmesi ve somutlaştırılması zor konular. Nintendo olarak eğer bu iki konuyu görselleştirebilirsek her yaştan, dilden, kültürden ve cinsten insan için büyük bir potansiyel elde edebileceğimizi düşünüyoruz." yorumunda bulundu.
 
      Bahsettiğimiz cihazın ne zaman piyasadaki yerini alacağı hakkında hiçbir bilgi verilmezken yapılan sunum sırasında görsellerden birinde cihazın 2016 yılında çıkacağı belirtiliyor. Piyasada bulunan benzer cihazların aksine kullanıcıyla hiçbir temas içinde bulunmayan bu cihaz, söylenildiği gibi çalışmayı başarırsa pek çok insanın yaşamına olumlu etki edeceğini söyleyebiliriz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 7 Dk önce Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 1 Saat önce İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 6 Saat önce 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 8 Saat önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler