Nintendo'nun Bir Sonraki Konsolu İçin Fikri Hazır

14.05.2014 09:57 Talha Aynacı

 
   Nintendo başkanı Satoru Iwata, yatırımcılarla gerçekleştirdiği Soru & Cevap etkinliğinde Nintendo'nun gelecekteki stratejilerine değindi.

Satoru Iwata açıklamalarında konuyla ilgili olarak şu sözlere yer veriyor:
 
"Her zaman olduğu gibi yeni bir platform çıkarır çıkarmaz bir sonraki konsol için hazırlanmaya başladık. Bir platformun oluşturulmasının seneler aldığının bilincinde olarak , şayet bize yeni platform hazırlığı içinde olup olmadığımızı sorarsanız, doğru cevap her zaman için yeni donanımlar geliştirdiğimiz olacaktır. Ancak tabii ki mevcut konsolumuza sahip olan müşterilerimizi memnun etmedikçe bir sonraki konsoldan iyi sonuçlar alamayız.
 
Yoğun bir şekilde çalışarak platformumuzu satın alan müşterilerimizi tatmin edecek ve diğer insanların da oyunlarımızdaki büyük değeri görmelerini sağlayacağız. Ama şunu söyleyebilirim ki yeni konsolu hazırlıyoruz, üstelik yeni konsolumuzun hangi yönde ilerleyeceğine dair net bir fikrimiz var."
 
2012 Kasım ayında çıkışını gerçekleştiren Nintendo Wii U bugüne kadar 6.1 milyon satmayı başarabildi. Önümüzdeki 12 ay boyunca yeni bir masaüstü konsol çıkarmasına ihtimal verilmeyen firma, Wii U'yu yazılımsal olarak üst düzeyde desteklemek istihyor.
 
"Bu yıl içinde beklenen 3.6 milyonluk Nintendo Wii U satışının konsolun satış rakamlarının ayyuka çıktığı son nokta olacağına inanmıyoruz. Yapacağımız yoğun çalışmalarla sistemin anı yeniden yakalamasına yardımcı olacağız ve böylece bir sonraki finansal yıl sonu sonuçlarında daha başarılı bir tablo görebiliriz."
 
   Nintendo daha önce yapmış olduğu açıklamada "kaliteli yaşam" eğlence işine gireceğini duyurmuştu. E3 fuarı döneminde duyurulacak yeni bir cihaz bu konuda konsol satışlarına yardımcı olabilir. Nintendo'nun yeni konsolu ise tıpkı iOS sistemi gibi masa üstü ve el konsolunu bir araya getiren tümleşik yapıda bir sistem olarak karşımıza çıkacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows Duyuruldu! İlk Fragman Geliyor 5 Saat önce MultiVersus İçin Joker Oynanış Fragmanı Yayınlandı 6 Saat önce Helldivers 2 Satışları 12 Milyonu Aştı! 6 Saat önce Sony Interactive Entertainment Yeni Ceo'larına Kavuştu 7 Saat önce PlayStation 5 Konsol Satışları 59.3 Milyona Ulaştı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler