Nintendo'nun Yeni Konsolu Taşınabilir Parçalar Bulunduracak & Konsoldan Yeni Detaylar

16.10.2015 18:24 Ömür Gencer


       Nintendo'nun yeni bir konsol üzerinde çalıştığı biliniyor. NX kod adlı bu yeni konsol hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. The Wall Street Journal'ın yayınladığı rapora göre Nintendo, yeni konsolunu üçüncü parti geliştiricilere gönderdi bile.
 
       Nintendo, şimdilik konsolun hangi firmalara gönderildiğini açıklamadı. Nintendo'nun konsolu gönderdiği firmalardan birisi Square Enix olabilir. Daha önce Sqaure Enix, Dragon Quest X ve Dragon Quest XI'in NX'e geleceğini söylemişti. Firma daha sonra bu durumun sadece "düşünce" aşamasında olduğunu dile getirdi.
 
       The Wall Street'in verdiği bilgiler arasında NX hakkında detaylar da bulunuyor. Belirtilene göre NX'te taşınabilir olarak kullanılacak en az bir parça bulunacak. Bu parçanın konsola yakın olması gerekip gerekmediği henüz bilinmiyor.  Bildiğiniz gibi Nintendo Wii U'da oyunlarınızı kontrolcü üzerinden oynayabiliyorsunuz ancak böyle yapmak için kontrolcüyü, ana makinaya yakın tutmanız gerek. Nintendo, NX ile birlikte bu sistemi daha da geliştirmiş gibi görünüyor.
 
        NX'in donanım gücüne baktığımızda Nintendo'nun, bu yeni konsolda, sektörün en iyi çiplerinden birini kullandığı söyleniyor. Böylelikle NX'te yüksek grafikler görmek mümkün olacak. Son olarak NX'in çıkış tarihi için yapılan tahminlerin 2016 olduğunu söyleyelim.
 
        Nintendo'nun çıkarmış olduğu son konsol Wii U'nun 2012'den bu yana 10 milyon satarak beklenilenden az sattığını hatırlatalım. Firmanın taşınabilir parçaya sahip bu yeni cihaz hakkında neler düşündüğünüzü, konsol hakkındaki beklentilerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 3 Saat önce 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 5 Saat önce Epic Games Haftaya Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 5 Saat önce Helldivers 2 Artık Steam'de PSN Hesabı İsteyecek 7 Saat önce GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler