Nintendo'nun Yeni Konsolu "WiiU"dan Bilgiler

Nintendo'nun yeni konsolunun kasası buna benzer olacak gibi görünüyor
07.06.2011 21:27 Alkan Adakaner

 
    Nintendo'nun E3 sunumunda firmanın yeni konsolu "WiiU" duyuruldu. Konsol duyuruldu, duyurulmasına ama bütün oyun otoritelerinin kafası hala karışık. Şimdi isterseniz konsol hakkında bildiklerimizi paylaşalım.
 
    Öncelikle Nintendo'nun yeni konsolunu kontrolcü üzerinden tanıttığını belirtelim. Eğer videoyu izlediyseniz "WiiU" olarak gösterilen cihazın sadece kontrolcüden ibaret olduğunu göreceksiniz. Bu kontrolcüye bir de konsolun eşlik etmesi bekleniyor.
 
     Nintendo cihazın sistem özelliklerini açıklamadığından sunumunu sadece kontrolcü üzerinden yaptı. Bu konsolun neye benzediği ise henüz belli değil, fakat yukarıda gördüğünüz cihazın bu konsolun henüz son hali verilmemiş versiyonu olduğu düşünülüyor.
WiiU'nun kontrolcüsü üzerinden de oyun oynayabileceğiz ve harita gibi seçenekler olacak
 
     İsterseniz biraz da WiiU'nun kontrolcüsünden bahsedilim. 6.2 inc ekrana sahip bu kontrolcü dokunmatik ekrana, Gyro sensöre (öyle görünüyor) ve bir kameraya sahip. Bu dokunmatik ekranı UDraw adlı oyundaki gibi resim çizmek için de kullanabiliyoruz. Ayrıca Kamerayı kullanıp "Mii" karakterimizi yaratma şansımız da var.
 
     Bunların yanı sıra çift analoga sahip olacak WiiU'nun kontrolcüsü klasik şekilde oyun oynamak isteyenlere de hitap edecek.
 
    3DS ile de uyumlu çalışacak olan bu konsolda 3DS oyuncuları ile karşılıklı oyun oynamamaız da mümkün olacak gibi görünüyor. Yine de bu konuda çok emin olmadığımızı da belirtelim.
 
    WiiU'nun oyunlarını ister TV'den isterseniz de kontrolcü üzerinden oynamanız mümkün olacak. Zaten tanıtım videolarında da cihazın bu özelliği üzerinde özenle durulmuş.  
 
Nintendo, önemli geliştiricilerle anlaşma yaparak sevilen oyunları konsoluna taşıyor
 
    Daha önceki haberlerimizde Nintendo'nun yeni konsoluna 3. parti firmaların da büyük önem göstereceğini aktarmıştık. Nintendo'nun E3 sunumunda bu oyunlar da ortaya çıktı. Bahsedilen oyunlar arasında Batman: Arkham City, bir Assassin's Creed oyunu, bir Dirt oyunu, Ghost Recon Online, Tekken, Metro: Last Light, Aliens: Colonial Marines, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ve Darksiders II gibi oyunlar bulunuyor.
 
    Bunların yanı sıra Battlefield 3, FIFA ve Need for Speed başta olmak üzere Electronic Arts'ın en önemli oyunları da WiiU'daki yerini alacak. Anlaşılan Nintendo, 3. parti konusunda çok sıkı adımlar atıyor.
 
    Aşağıda Nintendo sunumunda bazı görüntüleri bulmanız mümkün. Şu an için WiiU ile ilgili ayrıntıların tam olarak ortaya çıkmadığını belirtelim. O nedenle kesin kanaate varmadan önce biraz daha beklemekte yarar var. Henüz Nintendo'nun bu cihaz için geliştirdiği oyunlar bile tanıtılmadı.
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler