Nvidia, 4K Android TV'sini Duyurdu + Önemli Detaylar Açıklandı

04.03.2015 11:43 Alkan Adakaner

    Bildiğiniz gibi Nvidia'nın Shield adlı Android tabanlı taşınabilir bir konsolu bulunuyordu. Şimdiyse Nvidia oturma odalarımıza adım atıyor. Dünyanın 4K destekli ilk Android tabanlı TV'si Nvidia tarafından duyuruldu.
 
    Mayıs ayında piyasaya çıkacak bu cihaz 200 dolar fiyat etiketine sahip. Android işletim sistemiyle çalışan cihaz Google TV'nin en büyük destekçisi olacak. Oldukça küçük bir cihaz olan Shield, USB ile şarj edilebilen bir kontrolcüye sahip ve bu kontrolcü üstündeki mikrofonla Google üzerinden sesli aramalar yapabileceğiz.
 
    Steam için tasarlanmış bir cihaz olması sebebiyle 16 GB'lık dahili depolama alanına sahip Shield, istenirse microSD genişleme yuvasına ve harici depolama cihazları için USB 3.0 yuvasına sahip.
 
     Açıklamalara göre Nvidia destekli PC'lerde 1080p/60fps'de içerikleri aktarma da yapabiliyor. Yani odamızda PC'miz açıkken salonda bu cihaz sayesinde oyunları bu cihaz sayesinde oldukça akıcı bir biçimde oynayabileceğiz.

    Nvidia'nın açıklamalarında Shield'ın "devrimsel televizyon, oyun konsolu ve süper bilgisayar" olarak tanıtılması da dikkat çekici. İşin ilginç yanı Nvidia'nın Oyun Geliştiricileri Konferansında bu cihazı Xbox 360'tan daha güçlü diye tanıtması oldu. Söylenenlere göre Shield'ın çıkışında The Talos Principle, Metal Gear Solid: Revengeance, Crysis 3, Limbo, Doom: BFG Edition and Borderlands: The Pre-Sequel gibi stream edilebilecek ve yaklaşık 50 adet oyun emrimizde olacak.
 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 2 Saat önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 6 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 6 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 7 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler