Nvidia, El Konsolu "Shield"i Duyurdu!

07.01.2013 08:37 Talha Aynacı

 
 
   Nvidia az önce "Project Shield" kod adlı yeni bir el konsolu/ el cihazı duyurdu. Android işletim sistemine sahip Tegra 4 işlemcili cihaz konsol kalitesinde oyun keyfi sunmayı amaçlıyor.
 
 
   Nvidia'nın önemli isimlerinden Jen-Hsun Huang tarafından tanıtılan Shield, bir masa üstü konsol gibi HD TV'lere iliştirilebiliniyor. Cihazın işlemcisi HDMI üzerinden 4K çözünürlüğe ulaşacak kapasitede. Beats Audio ses destekli taşınabilir cihaz sahip olduğu 33Wh bataryasıyla 5-10 saatlik oyun veya 24 saatlik HD video izleme keyfi vadediyor.
 
   Shield, 5 inch büyüklüğünde 720p Retinal multitouch  ekranı ve micro SD desteğine sahip. Arayüzsüz, direk Android işletim sistemiyle çalışan cihaz Google'ın Gmail için sunduğu uygulamaları ve Play Store'u da destekliyor.
 
 
 
   Shield'ın heyecan verici bir diğer özelliği ise GeForce grafik kartına sahip PC'lerden oyunları Wi-Fi aracılığıyla stream edebilme özelliği. Bu sayede hem PC üzerinizde hem de dijital oyun kütüphanesi Steam'e ulaşabilecek ve oradaki oyunlarınızı taşınabilir cihazınıza aktarabilecek, oynayabileceksiniz. 
 
 
 
   Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre Shield için yakın gelecekte kablosuz olarak Tv bağlantısı desteği de yayınlanacak. Bu sayede Shield'da mevcut olan yazılımlarınızı (video, müzik, oyun) kablosuz olarak Tv'de görüntüleyebileceksiniz. Shield donanımsal açıdan Xbox 360 kontrollerine hayli benzeyen çift analoglu, D-pad'e sahip ve farklı aksiyon tuşlarını sahip bir kontrol taşıyor üzerinde. 
 
   2013'ün ikinci çeyreğinde çıkması beklenen Shield için fiyat belirsiz. Ancak Nvidia'nın yaptığı bu atak taşınabilir konsol piyasası ve Android oyun dünyası için büyük önem arz ediyor.

İlgili İçerik Yorumlar 35 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayında Türkçe Dil Desteğiyle Çıkacak Oyunlar 6 Saat önce Elden Ring'e Shadow of the Erdtree'den Sonra DLC Gelmeyecek 6 Saat önce Lords of the Fallen Game Pass'e Gelebilir 7 Saat önce Gray Zone Warfare Performans Sorunları Sebebiyle Eleştiriliyor 8 Saat önce Helldivers 2 Artık 177 Ülke Tarafından Satın Alınamıyor! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler