Nvidia'ya Özel Grafik Ayarlarına AMD'den Cevap: GPUOpen

15.12.2015 23:19 Samet Konuksal


    AMD ile Nvidia arasında süregelen 'GameWorks' savaşı için şimdiye kadar birçok açıklama yapıldı. Uzun süreden beri Nvidia'nın GameWorks'le beraber AMD kartlarını sabote ettiğini iddia eden AMD tarafından nihayet ciddi bir adım atıldı. AMD, kendi grafik kütüphanesi GPUOpen'ı duyurdu.
 
    Önümüzdeki Ocak ayında resmi olarak çıkışını yapacak olan GPUOpen'in en büyük silahı açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olması olacak. Böylelikle AMD'nin GPUOpen kütüphanesine eklediği özel bir grafik ayarını(örn: TressFx) herhangi bir yapımcı ya da yazılımcı alıp istediği gibi geliştirebilecek, optimize edebilecek ve daha özel ayarlar sunabilecek.
 
    Yeni GPUOpen sisteminde bütün kodların açık olarak paylaşılıyor olması, oyun ve ekran kartı arasında daha rahat optimizasyonun yapılacağı anlamına geliyor. Böylelikle bir oyun yapımcısı bile gerektiğinde ekran kartları için optimizasyon sürücüsü sunabilecek. Tabii ki böyle bir şey yaşanacağı için akıllar direkt olarak Linux oyunculuğuna kaymıyor değil. Ekran kartlarında sürücü sıkıntısı çeken Linux için GPUOpen sistemi bir ilaç haline gelebilir.
 
    AMD'nin GPUOpen için oluşturmuş olduğu yazılımsal kodların hepsi Ocak ayında GitHub sunucularına yüklenecek. Ayrıca firma, proje kapsamında bulunan bütün kaynak kodlarının açık olarak paylaşıldığını kanıtlamak için MIT tarafından özel bir lisansa da sahip olacak. Önümüzdeki sene içerisinde çıkacak oyunlarda özel grafik ayarlarının yavaş yavaş kullanılmaya başlanılması bekleniyor.
 
İlgili haber: AMD: "Nvidia GameWorks Oyunların Performansını Sabote Ediyor"

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 30 Haziran The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 30 Haziran PoP: The Sands of Time Remake Stüdyosunda 33 Kişi İşten Çıkarıldı 30 Haziran Cyberpunk 2077'de NPC'lerin Karşılık Verdiği Dinamik Mod Yayınlandı 30 Haziran GeForce Now Hizmetine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 30 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler