Ocak Ayında Avrupa'da PS5 Satışlarının Yüzde 200 Arttığı Bildirildi

15.02.2023 16:53 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından oyunculara sunulan yeni nesil konsol Playstation 5 için yeni satış performans haberleri çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ocak 2023'te Avrupa'da PlayStation 5 satışlarının, bir önceki yılın aynı dönemine göre üç kattan fazla arttığı bildiriliyor.
 
GamesIndustry.biz başkanı Chris Dring çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü Nintendo Switch ve Xbox Series X/S satışlarının yıldan yıla düştüğünü belirten GamesIndustry.biz başkanı Chris Dring, PS5 satışlarının bir önceki yıla artış gösterdiğini açıkladı. Dring, Ocak ayında Avrupa pazarlarındaki PS5 konsol satışlarının, büyük stok kıtlığının olduğu bir önceki yıla göre yüzde 202 artış gösterdiğini vurguladı.
 
Dring ek olarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz ay PS5'in ayıydı ve 1 numaraya yerleşti. 2. sıraya Switch konsolu yerleşti. Switch konsolunun satışları Ocak 2022'ye kıyasla yüzde 11'lik bir düşüş yaşadı. Xbox Series S ve X ise 3. sırada bulunuyor. Bu konsolların satışları da yüze 32 oranında düştü."
 
Geçtiğimiz ay Sony, uzun bir mücadelenin ardından PS5'in tedarik sorunlarının sona erdiğini belirtti. Bu sorunların ortadan kalkmasıyla beraber Sony, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 10 milyondan fazla PS5 satışı yapacağını öngörüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler