Oculus Rift, Mobil Platforma Göz Kırptı

19.07.2013 16:29 Talha Aynacı

   Oyunlarda sanal gerçeklik kavramını üst seviyeye taşıyan Oculus Rift'in geliştirici şirket CEO'su Brendan Iribe, Edge dergisine yaptığı açıklamada cihazın gelecekte mobil platforma getirilmesinin söz konusu olduğunu açıkladı.

   İşin ilginç yanıysa Oculus Rift'in gündeminde masaüstü oyun konsolları yer almıyor. Ancak cihazı geliştiren ekip yeni nesil cep telefonları ve taşınabilir cihazlar için büyük heyecan duyuyor:
 
"Cep telefonları inanılmaz bir hızla gelişiyior. Bir sonraki Galaxy veya iPhone bugün konsolların bulunduğu noktaya kıyasla bizi nereye taşıyacak tahmin edemiyoruz. Mobil cihazlar her yıl teknolojilerini 2 defa yenilerken, konsollar cephesinde 8 yıl boyunca aynı teknolojiye takılıp kalıyorlar."
 
   Iribe ayrıca yeni sanal gerçeklik cihazlarının da piyasada yer alması gerektiği ve alacağını belirtirken, her yeni denemeyle hem teknolojinin gelişeceği hem de bu konuda bir rekabet ortamı oluşacağına parmak basıyor.
 
Oculus Rift raflardaki yerini gelecek yıl alacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 3 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 3 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 4 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 5 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler