Origin Sizden Onay Almadan Oyun Satın Alıyor Olabilir

31.12.2014 00:48 Tunahan Başol


     Yılbaşı döneminde hem yoğunluk hem de yapılan siber saldırılar nedeniyle PSN ve Xbox Live'ın bir süre kullanılamadığına şahit olmuştuk. Şimdi ise Electronic Arts'ın dijital oyun platformu Origin tarafında ilginç sorunlar baş gösterdi. Reddit'te çıkan tartışmalara göre, Origin sizden izin almadan oyun satın almış olabilir. 

     Kullanıcılar tarafından belirtilenlere göre, bazıları oyun satın almadan çıkan bir sorun nedeniyle gelen mail'lerden durumu öğrenmişken, bazıları ise almadıkları oynamadıkları oyunlarda başarım kazandıkları bilgisiyle durumun farkına varmış. İşin kötü tarafı, bazı oyuncuların kredi kartlarından satın almadıkları oyunlar için ücret alınmış. Durumun fark edilmesinin ardından EA, artık iki aşamalı bir onaylama sistemi kullanmaya başlamış durumda. Yani bir şey satın alınmaya çalışıldığında, mail veya mesaj yoluyla onayınız isteniyor ve olası bir yanlışlık engelleniyor.
 
      Böyle bir olay başınıza gelmemiş olsa bile, eğer kredi kartınız Origin'de kayıtlıysa başınıza gelebilecek bu durum için hemen kart bilgilerinizi silmenizi öneriyoruz. Ayrıca şifre değişikliği yapmanız da güvenliğiniz açısından iyi olacaktır.

İlgili İçerik Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 2 Saat önce Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 4 Saat önce Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 5 Saat önce Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 6 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler