Ouya'nın İlk İncelemeleri Gelmeye Başladı

05.04.2013 15:08 Samet Konuksal


    Microsoft, Sony ve Nintendo gibi konsol sektörünü yönlendiren firmaların aksine farklı bir tarz seçen Ouya, 99 dolarlık bir fiyatla birlikte Haziran döneminde çıkışını yapacak. Android işletim sistemini baz alarak çıkan Ouya'nın ilk incelemeleri gelmeye başladı.
 
    Kickstarter sürümü dağıtılmaya başlanılan konsolun ilk incelemesi Engadget sitesinden geldi. Konsolun fiyatını, boyutunu ve etkisini beğenen Engadget sitesi, kontrolcünün epey rahatsız edici olduğunu belirtti. Sitenin kontrolcüde rahatsız olduğu en önemli nokta olarak pillerin koyulduğu yer göze çarpıyor. Kontrolcünün üzerinde yer alan LED ekranı ayıran pil noktalarını sürekli takıp çıkarınca kontrolcüde bazı sorunların doğabileceği tahmin ediliyor.
 
    Bildiğiniz üzere Ouya, "ücretsiz oyun" hedefiyle birlikte çıkmış ve mağazasındaki bütün oyunların ücretsiz olarak sunulmasını sağlamıştı. Fakat Engadget'in belirttiklerine göre bütün oyunlar mağazada ücretsiz olarak gözükse de oyunları indirdikten sonra tam sürüme sahip olmanız için belli ücret talep ediliyor. Oyunun tam sürümünün fiyatı ise tanıtım sayfasında belirtilmiyor. Yani konsolda Final Fantasy III'ü ücretsiz görüp indirseniz de, oyunun tam sürümüne erişmek için aniden sizden 14.99 dolarlık bir fiyat isteniyormuş.
 
    Konsolun incelemesini yapan bir diğer site Verge, Ouya'nın sessizliğini ve küçüklüğünü övmüş. Sosyal iletişimsizlikten dert yakınan Verge, Ouya'nın oyunlarının tanıtıldığı bölüme "Neden bunları oynamak isteyeyim ki?" sorusunu kullanmış. Her ne kadar Ouya geniş bir oyun yelpazesiyle çıksa da bu oyunların çoğnun çağdışı ve Android cihazların sayesinde bayatlamış isimler olduğu belirtiliyor.
 
    Ouya'nın ilk incelemelerini yapan her iki site de üreticiye, konsolun çıkışına kadar bazı şeylerin değiştirilmesi gerektiğinin uyarısını yapmış ve eklemiş; "Düzenlemeler gelene kadar satın almayın.". Engadget incelemesinde bir puanlama yapmasa da Verge'in puanlamaları şöyle;
 
Tasarım: 6/10
Yazılım: 3/10
Oyun: 3/10
Kontroller: 6/10
Performans: 7/10
Gürültü/Sıcaklık: 9/10

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ouya Platformlar: Mobil Geliştirici: Ouya Dağıtıcısı: Ouya Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 25 Haziran 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 3 Saat önce Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor 8 Saat önce The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor 8 Saat önce Redfall İçin Destek Sona Eriyor: Artık Güncelleme Almayacak 9 Saat önce Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Don’t Kill Them All Duyuruldu 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler