Oyun Kaydını Saklamak İçin Konsolunu 20 Sene Açık Tuttu!

02.01.2016 20:05 Talha Aynacı

 
 
 
 
      NES ve SNES dönemi konsollarda oyunlar kayıtlarını kendi kartuşlarında tutarlardı. Ancak bu bilgiler kartuşun içinde yer alan bir batarya sayesinde gerçekleşir ve batarya öldüğünde kayıtlarınızda beraberinde giderdi. İşte bu yüzden Japonya'da bir oyuncu SNES konsolunu tam 20 senedir açık tutuyor!
 
Wanikun isimli Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımla sadece Japonya'da çıkmış 1994 yapımı Umihara Kawase adındaki oyununu nasıl 20 sene boyunca açık tuttuğuna dair görseli geçtiğimiz Eylül ayında paylaştı ama oyun basını ise bu gönderiyi henüz keşfetti.
 
Wanikun çocukluk anılarının silinip gitmesine razı olmaz ve SNES konsolunu kurduğu düzenekle 180.000'i aşkın saattir açık tutar. Günümüzde modern konsollarda yer alan uyku moduyla aylarca açık kalabilen konsollar olsa da 16-bit'lik bir konsolun açık kalması kulağa inanılmaz geliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 49 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 4 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 5 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler