Oyun Olmaktan Çıkan Bir Oyun: Gazze'yi Bombala

05.08.2014 16:50 Talha Aynacı

 
     Tüm dünyanın seyretmekle yetindiği İsrail - Gazze çatışmasının çirkinliği oyunlara da sıçradı. Google Play ve Facebook'tan banlanan/henüz banlanmayan oyunlarla İsrail füzelerini kullanarak "terörist" vurmaca oynuyorsunuz.

Bomb Gaza - Oyuncuların İsrail askeri jetlerini kontrol ederek Filistinlileri vurduğu oyun artık aktif değil.

But Rocket Pride - İsrail'in Demir Kubbe isimli roketlerini kontrol edebildiğiniz oyun şu an Google Play'de aktif halde.
 

Bir avukat grubu ise bu oyunları eleştirerek yayınlanacak oyunların mutlaka bir denetimden geçmesi gerektiğini açıkladı:

"Halihazırda devam etmekte olan ve herkesin üzerinde yoğun biçimde tartıştığı, derin sıkıntılara sahip böyle bir çatışmayı oyun haline getirmek, bu durumu normalleştirmeye çalışmak ve vahşeti taçlandırmak demektir." açıklamasını yapan Chris Doyle sözlerine şöyle devam ediyor:

"Google, Facebook veya bu tarz oyunların yayıncılığına aracı olan şirketler politikalarını gözden geçirmeli, katı kurallar koymalı ve bu tarz yapımların platformlarında yayınlanmaması için çaba sarfetmeliler."
 

     Şu anda halen online olarak markette mevcut olan oyunlarla İsrail'in Demir Kubbe sistemini kullanarak gelen roketleri yok edebiliyorsunuz. Yapımcı Gamytech'in oyun hakkındaki açıklaması şöyle:
 
"Iron Dome'u aktive ederek Hamas tarafından yollanılan roketlerin üzerine tıkla ve tehlikeyi bertaraf et. Acele et, siviller tehdit altında ve olacak şeylerden sen sorumlusun."
 
Bi diğer yağım da Apple'ın müsaade ettiği Iron Dome - Missile Defense. 30 Temmuz tarihinde Simon Rosenzweig tarafından yayınlanan oyun biraz daha kaçamak bir yol çiziyor ve "bilinmeyen" düşmana karşı bir mücadele veriyorsunuz.
 
 
Bunun karşısında mesela Best Arabic Games tarafından yayınlanan Rocket Pride 'da Gazze sınırında mahsur kalmış direnişçi kahramanları ve roketleri yöneterek hedefleri vurmayı amaçlıyorsunuz.
 
Gaza Assault: Code Red, Bomb Gaza ve Whact the Hamas gibi oyunlar yayından kaldırılırken gözlerden kaçmayan şey  kullanıcı oylamalarında insanlardan gelen negatif geri dönüş ve olumsuz eleştiriler oluyor. En azından bir yazılıma karşı seslerini çıkarabiliyor, tepki koyabiliyor insanlar.
 

İlgili İçerik Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff 4. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 27 Dk önce Kingdom Come Deliverance 2 Resmi Olarak Türkçe'yi Destekleyecek 4 Saat önce God of War Ragnarök'ün PC Sürümünde PSN Zorunlu Olacak 7 Saat önce Tango Gameworks Kapatılmadan Önce İki Oyun Geliştiriyordu 8 Saat önce Intel Extreme Masters Dallas 2024'te Büyük Final Bugün! 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler