Oyun Oynayan Çocukların Becerileri Daha Gelişkin

Video oyunlarla eğitim... Sizce de gerçek olabilir mi ?
03.11.2011 20:08 Talha Aynacı

 
    Eşe dosta haber salın. Hep cinayet ve şiddete yönlendirdiği öne sürülen olaylarla nam salan video oyunlar için hayırlı bir haber çıktı !
 
     HealtCanal isimli sitede yayınlanan ve Michigan Eyalet Üniversitesi tarafından 12 yaşındaki 500'e yakın çocuk üzerinde yapılan araştırma video oyun oynayan çocukların kişisel becerilerde; cep telefonu, internet ve bilgisayar kullananlara oranla daha yüksek beceriye sahip olduklarını ortaya koydu.
 
     Araştırma başkanı Psikolog Prof. Linda Jackson, teknoloji - beceri arasındaki ilişkiyi ortaya çıkaran ilk kanıtlı araştırmanın bu olduğunun altını çizdi. Jackson, MEÜ'nün araştırmasında yer alan bu bulgulardan yola çıkarak oyun tasarımcılarını, oyunların hangi yönlerinin insanların becerilerini etkilediği üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini söyledi:
 
"Yapımcılar bunu çözdüğünde, oyunların özünde verdiği eğlence korunarak insanların becerilerini geliştirmeye yoğunlaşmış ve eğitim - eğlence arasındaki bulanıklığı ortadan kaldıracak yeni nesil video oyunları ortaya çıkarılabilir."
 
    MEÜ'nün de bir parçası olduğu ve Ulusal Bilim Vakfı tarafından finanse edilen "Çocuklar ve Teknoloji" projesi kapsamında orta öğretimden 491 öğrenci bu araştırmaya dahil edildi. Araştırmada, öğrencilerin becerileri ve sıklıkla kullandıkları teknolojiyi ölçmek için Torrance Test of Creativity-Figual adlı test uygulandı. Bu testte öğrencilerden ilginç ve heyecan verici bir resim çizmeleri ve bunun üzerine bir makale yazmaları istendi.
 
   Sonuç gösteriyor ki (bunun için araştırmaya gerek var mı bilinmez... ) erkek çocukları, kız çocuklarına göre video oyunlara daha düşkün. Erkek çocukları şiddet ve spor içerikli oyunlardan hoşlanıyor. Kız çocukları insanlarla, çevreyle veya hayvanlarla etkileşime geçtikleri oyunlardann keyif alıyor. Her ne tür oyun olursa olsun, oyun oynamanın becerileriniz üzerine etkisi olumlu ilişkisi olan tek teknoloji olarak belirtilmiş.
 
     Araştırmayı gerçekleştiren Michigan Eyalet Üniversitesinin, 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun altını çizelim. Evet, küçük Einstein'lar... Bu akşam ne oynuyoruz ?
 

İlgili İçerik Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 3 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 5 Saat önce Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 6 Saat önce Mortal Kombat 2 Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler