Oyun İçin Önce Annesini Sonra Kendini Öldürdü

21.11.2010 17:40 Levent Polater

 
 
     Online oyun oynamak keyifli ve genel görüşlere göre bağımlılık yapıyor. Geçtiğimiz günlerde bilmem hatırlar mısınız, MMO oynayarak tanışan ve evlenen 2 çiftin haberini yapmıştık. Bu gibi güzel olaylara vesile olabilen bu oyunlar, bazı insanlarda ise aşırı bağımlılık yaparak çok kötü sonuçlara yol açabiliyor. Örneği bu haberimizde olduğu gibi.
 
    15 yaşındaki Koreli bir çocuk, online oyunlara kendisini o kadar kaptırmışdır ki annesi onu bu durumdan kurtarmak için devamlı bir mücadele içindedir. Kavgalar ve tartışmalar sürekli olmaktadır. zorunda kalır. Bir Pazartesi gecesi aralarındaki tartışma iyice alevlenir. Kendisini oyundan koparmak isteyen annesini boğarak öldüren çocuk, daha sonra kendisini asarak intihar eder. Gerçekten inanmak mümkün değil.
 
    Çocuğun ufak kız kardeşi ise ağabeyinin 3 seneyi aşkın bir süredir 'şiddet' içeren oyunlar oynadığını söylemiş. Kore'de oyunlar yüzünden ortaya çıkan ölüm haberlerinin ilki değil bu vaka. Buna benzer bir çok ölüm haberi daha önce yayınlanmıştı.
 
    Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Korelilerin %90'ı online ve 2 milyon Koreli vatandaş internete bağımlı.
 
    Dip not:  Bu arada sitemizde sık sık buna benzer haberler paylaştığımın farkına varmışsınızdır. "Bazılarınız bu haberlerin ne işi var ki bu sitede?" diyebilir. Biliyorum, oyun dünyası eğlenceli ve yeni nesil için çok çekici bir yer. Fakat çocuklar, yetişkinler hiç farketmez, oyunlar yüzünden gerçek sorumluluklarımızı unutmamalı ve işi abartıp tehlikeli boyutlara getirmemeliyiz. O yüzden her zaman olmasa da bu dünyanın tehlikeli yanlarının da gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
 
Yahoo.com

İlgili İçerik Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Detroit: Become Human, 6 Yıl Önce Bugün Çıktı 25 Dk önce Epic Games’in Bir Sonraki Hafta Vereceği Gizemli Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 7 Saat önce Haziran Ayında PlayStation Plus'tan 12 Oyun Ayrılıyor 7 Saat önce F1 24’ün Ana Ekranında Türk Şarkıcı INJI’nin Şarkısı Yer Alıyor 8 Saat önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyununu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler