Oyuncular, Online Marketlere Yönelime Devam Ediyor

Online markette ürünlere erişim zahmetsiz ve rahat.
29.06.2012 19:32 Talha Aynacı

   Oyun endüstirisini yakından takip eden NPD Group, online oyun satışları üzerina yaptığı bir araştırma, 2012 yılının ilk 3 ayında oyun satın alan müşterilerden % 75'inin (bu rakam Amerika için geçerli) en az 1 ürününü online marketten temin ettiğini ortaya koydu. Bu rakam gösteriyor ki, geride bıraktığımız 2011 yılında % 25 olan online alışveriş, 2012'de % 35'e çıkmış durumda. Tabii geriye kalan büyük çoğunluk (% 65) oyunlarını kutulu olarak almaktan yana.
 
   NPD'ye göre mobil cihazlardaki bedava oyunların bu rakamlara olan etkisi önemli. PC ve PS Vita gibi platformlarda oyunlar kutulu olarak raflarda yer ettiği gün, dijital kopyası da online markette hali hazırda bulunuyor. Pek çok dağıtımcı ise önemli oyunlarını piyasaya sürdükten sonra, eklentilerini bir kaç hafta içinde online markete sunuyor.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler