Oyunda Hırsızlık Yaptı, Hapis Cezasına Çarptırıldı

Humza Bajwa ve karakteri
13.08.2012 06:12 Samet Konuksal


    Dünyanın en popüler MMO oyunlarında hırsızlığa başvuran 19 yaşındaki genç, hiç de tahmin edemeyeceği bir cezaya çarptırıldı. Oyundaki gold farmerlardan birini kandıran Fordham Üniversitesi öğrencisi Humza Bajwa, hapis cezasına çarptırıldı.
 
    NY Post'un haberine göre Humza Bajwa, oyundaki gold farmerlardan birini dolandırarak oyun parasıyla 4.7 milyar, gerçek parayla da 3,300 dolar çaldı. Bajwa, ikinci dereceden hırsızlıkla birlikte 15 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Haklar gerekçesiyle Bujwa bu cezayı 20 bin dolar ödeyerek iptal etme şansına sahip.
 
    Olayın derinliğine indiğimizde çoğu MMO oyununda olduğu gibi, Runescape'de de oyun üzerinden para ticareti yapan kişiler bulunuyor. Bajwa ile gerçek parayla oyun parası satmak üzere anlaşan Jonathan Dokler, aracı olarak David Emani ismindeki arkadaşını Bajwa ile buluşturmuş. İlk yapılan planlamaya göre Dokler, oyun üzerinden parayı Bajwa'ya aktaracak, Emani de Bajwa'dan gerçek parayı alacaktı. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi.
 
    Takasın yapılacağı anda Humza Bajwa, yanındaki sahte silahı Emani'nin kafasına dayamış ve Dokler'e parayı aldığını söylemesini istemiş. Para transferi o sırada gerçekleşmiş fakat Bajwa'nın bu işi, gittiği üniversitenin bir sınıfında yapması, güvenlik kameralarının kendisini yakalamasına neden olmuş. 11 Temmuz'da gerçekleştirilen bu dolandırıcılığın hukuki sonucu ise henüz belli oldu.
 
Klasik olacak ama, neler oluyor hayatta...

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
RuneScape Platformlar: PC Geliştirici: Jagex Dağıtıcısı: Jagex Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 12 Haziran 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler