Oyunda Vuruldukça Gerçekte Kan Kaybetmenizi Sağlayan Cihaza Kickstarter Yasağı

25.11.2014 17:27 Samet Konuksal


    Sanal gerçekçilik cihazlarının yaygınlaştığı şu dönemde oyunları gerçek hayatta daha etkili kılmak için çeşitli cihaz fikirleri ortaya koyuluyor. Bu fikirlerin en ilginçlerinden birisi de Blood Sport. Geçtiğimiz günlerde Kickstarter'da sunulan Blood Sport'un bağış toplama süresi sadece altı gün sürdü. Bu ilginç fikir, Kickstarter'da yasaklandı.
 
    Bunun nedeni ise açık. Blood Sport'un tehlikeli bir fikir olduğunu düşünen Kickstarter yetkilileri, bağış sürecini iptal etme kararı aldı. Blood Sport'un fikri, oyunda vuruldukça gerçek hayatta kan kaybetmenizi sağlıyor. "Peki amaç ne?" diye soranlarınız olacaktır. Bu fikri ortaya koyan ekibin amacı boş yere kanınızı çekmek değil, kan bağışlamayı ilgi çekici hale getirmek. Zira Brand & Grotesque isimli firma Blood Sport cihazını normal oyunculara değil, kan bağış kurumlarına satmayı düşünüyordu. Toplamda 250 bin Kanada doları hedefiyle yola çıkan Blood Sport, yolun ortasında Kickstarter tarafından yasaklandı.
 
    Aslına bakarsanız asıl hedef düşünüldüğünde Blood Sport gerçekten işe yarayabilecek bir sistem olabilirdi. Fakat Kickstarter, detaylı bir açıklama yapmadan Blood Sport'un daha fazla bağış toplamasına izin vermedi. Sizce bu fikir desteklenmeli mi? Yayınlanan bir tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.
 
Not: Kana karşı hassas okuyucularımızın videoyu izlemeden önce bir kez daha düşünmesini öneririz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler