Oyunların Dili Burada Konuşulacak: "Oyuncu Sözlüğü"

23.05.2014 18:54 Alkan Adakaner


    Bilgisayar, konsol ve mobil cihazlar. Bunlar artık günümüz insanının vazgeçilmez birer parçası haline geldi. Bununla birlikte kişilerin hayatında oldukça büyük yer kaplamaya başlayan bir olgu daha var. O da “oyunlar
 
    Günümüzde hemen hemen her yaştan kişi farklı nedenlerle bilgisayar oyunu oynamayı tercih etmekte. Kimi insan günlük hayatın stresinden kurtulmak için oyun oynarken, kimisi de boş zamanını geçirecek bir aktivite olarak görerek eğlenmek için oynuyor. Hatta bilgisayar oyunları potansiyel gücü nedeniyle pek ülkenin devlet politikalarında yer edinmiş bir stratejik ürün haline geldi.
 
    70’li yıllardan günümüze kadar teknolojiyle paralel olarak sürekli olarak gelişen, daha çekici grafikler ve yapay zeka ile insanların başını döndüren oyunlar ülkemizde de büyük bir ilgi ile karşılanıyor.
 
    Oyun dünyasının ürünleri ile internetin birleşimi sonucu ortaya çıkan online oyunlar, son 10 yılı aşkın süredir tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu bağlamda oyunlara ait internette özel bloglar,forumlar ve sosyal medya sayfaları da gün geçtikçe artmakta. Sözlükler de internet kullanıcılarının yoğunlukla ziyaret ettiği sosyal alanlardan biri haline gelenlerden.
 
    Oyunlardaki yükselen trendi farkeden Minipay İnteraktif firması “ülkemizde neden oyunlar için sözlük olmasın” dedi ve harekete geçti. İşte sadece oyun severler için hazırlanan bir sözlük.
oyuncusozlugu.com 
 
    Artık oyuncular bu adresten kendileri için hazırlanmış sözlüğe ulaşabilirler. Oyunlarda hiçbir tür veya cihaz kısıtlaması olmaksızın oyunlara dair istedikleri her başlığı açıp, açıklama yazabilecekleri bir platform.
 
   Ayrıca sözlük bir sürprizle açılıyor. Minipay, sözlüğün açılışı şerefine online oyunlara ait birçok ödül dağıtacağını da belirtti.
Basın Bülteni
 

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te Son 4 Takım Kaldı! 6 Saat önce Assassin’s Creed Shadows'tan İlk Fragman Geldi: Çıkış Tarihi Açıklandı 15 Mayıs Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 15 Mayıs Tomb Raider Dizisine Yeşil Işık Yakıldı: Amazon İş Birliğiyle Geliyor 15 Mayıs Crimson Desert'ün 2025 Yılında Çıkacağı Söyleniyor 15 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler