PC Oyun Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

28.03.2013 15:55 Samet Konuksal


    AMD ve Intel gibi donanım üreticileri tarafından desteklenen PC Gamin Alliance kurumu, 2012 senesindeki PC oyun pazarına dair raporlar yayınladı. Yayınlanan bilgilere göre PC oyun pazarı, 2011'de başlayan büyümeyi 2012'de de devam ettirdi.
 
    Yayınlanan raporlarda, 2012 senesi içerisinde PC oyun pazarının 20 milyar dolar elde ettiği belirtildi. Diablo 3, Minecraft ve Guild Wars 2 gibi oyunların öncülüğüyle gerçekleşen bu gelişme, 2011 senesinin raporlarına oranla %8 daha üst seviyede. 
 
    Gelen raporlarda dünyanın en hızlı gelişen PC oyun odaklı ülkesi olarak Çin gösterildi. Son olarak raporda dünya çapında 1 milyar PC oyuncusu olduğu belirtilirken, 2016 yılına kadar market gelirlerinin 25.6 milyar dolara ulaşacağı tahmin edildi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Viking Temalı Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Norse Duyuruldu 54 Dk önce Orta Çağ Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Alkahest Duyuruldu 2 Saat önce Dead Rising'in Remaster Sürümü Duyuruldu: Yenilenmiş Grafikler 3 Saat önce İlk Resident Evil Oyunu GOG Platformunda Satışa Sunuldu 3 Saat önce Stellar Blade'in Güncel Satış Sayısı Açıklandı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler