PC Oyunculuğu 2013'te de İlerleme Kaydetti

31.01.2014 20:51 Samet Konuksal


    Son yıllarda konsol neslinin değişmesinden de faydalanarak büyük bir ilerleme kaydeden PC oyunculuğu, 2013'te de büyüdü. Araştırma şirketi DFC Intelligence, PC oyunculuğu ve getirileriyle ilgili bir rapor yayınladı. 
 
    Yayınlanan raporlara göre PC oyunculuğunun 2013'teki pazar getirisi 22 milyar dolara yükseldi. Analizi yapan firma, bu verinin 2014'te 25 milyar doları bulacağını belirtiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi elde edilen bu veriye en büyük katkı Free to Play oyunlardan geliyor. Ancak klasik tarzdaki oyunlar da 2013 itibariyle PC oyunculuğuna hiç olmadığı kadar katkı yapmış durumda.
 
    Raporda yer alan bilgilere göre PC oyunculuğunun pazar payına en fazla katkı Asya'dan geliyor. Ancak geride bıraktığımız sene itibariyle batılı oyuncuların PC pazarına katkısı da 2012'ye göre yükselmiş durumda. 
 
    Analiz raporlarını yayınlayan Jeremy Miller, "Özellikle bu sene itibariyle çıkan büyük çaplı oyunların azınlığıyla gelirlerin düşeceğini sanıyorduk. Fakat hem 2012'nin beğenilen oyunları, hem de 2013'ün oyunları PC pazarına önemli katkı yaptı. Battlefield 4, Total War: Rome II ve FIFA 14, 2013 senesi itibariyle PC'de önemli işler yaptı. En büyük pay ise League of Legends ve Dota 2'den geldi." sözlerini söyledi.
 
    Yayınlanan raporlara göre son dönemlerde konsol firmalarının da gözdesi haline gelen MMO türünün getirisi düşüşe geçti. Bunun karşılığında MOBA türü, PC'nin en çok getiri sağlayan türü oldu. Yayınlanan raporlarda 2014 senesi için 'olası' bir GTA V çıkışının, Titanfall ve The Elder Scrolls Online'ın genel olarak PC'deki getirileri arttıracağı belirtildi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 23 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 1 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 1 Saat önce Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler