PC ve Xbox One Oyunları, Yayıncıya Bağlı Olarak 'Cross-Buy' Halinde Satın Alınabilecek

25.01.2015 00:39 Samet Konuksal


    Geride bıraktığımız hafta içerisinde Windows 10'u tanıtan Microsoft, PC ve Xbox One platformlarını bir araya getirecek bazı özelliklerin duyurusunu yapmıştı. Konferans sırasında firma Cross-Buy sistemiyle ilgili çok fazla açıklama yapmamıştı ancak asıl bilgiler, etkinlik sonrasındaki röportajlarda geldi.
 
    Bir siteye açıklamalar yapan Microsoft yetkilisi Phil Spencer, PC ve Xbox One oyunlarının yayıncıya bağlı olarak Cross-Buy halinde satın alınabileceğini açıkladı. Spencer, "Windows 10 da Xbox One da Microsoft'un platformu. Dolayısıyla yayıncılara böyle bir şey yapmalarına izin vereceğiz. Tabii ki her oyun için bu sözü veremeyiz, yayıncıların içeriklerine karışma hakkımız yok. Oyunların Cross-Buy destekleyip desteklememesi oyunu satacak olan firmaya bağlı." açıklamalarını yaptı.
 
    Cross-Buy terimine alışkın olmayanlar için konuyu şöyle açıklayalım; eğer hem Xbox One'a, hem de PC'ye sahipseniz bu sistemi destekleyen oyunları iki platform için de ayrı ayrı satın almanıza gerek kalmayacak. Oyunu bir kere satın aldığınızda her iki platformda da oynayabileceksiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Çıktı! Neler Sunuyor? 9 Dk önce Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 36 Dk önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama 4. Haftada Galibiyet Gecesi! 1 Saat önce Stellar Blade İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da Eternal Fire İçin Playoff Etabına 1 Adım Kaldı! 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler