PES 2014'ten İlk Ayrıntılı Bilgiler Ortaya Çıktı

Henüz PES 2014'ten görüntüler yayınlanmadı, ama Fox Engine sayesinde görsel şölen yaşanacak gibi görünüyor
09.03.2013 21:27 Alkan Adakaner


     Edge dergisi Konami'nin ünlü futbol oyunu serisi PES'in yeni oyunu Pro Evolution Soccer 2014'e ait ilk bilgileri yayınladı. Eğer burada yer alan bilgiler gerçekleşirse ve dengeli bir oyun sunulursa PES efsanesi yeniden alevlenecek gibi görünüyor. Edge'de yer alan bilgiler şu şekilde:
 
* PES 2014, Metal Gear Solid: Ground Zeroes'te da kullanılacak olan Fox Engine tabanlı yeni bir oyun motoru kullanıyor.
* Yeni oyun motoru kütle merkezli fizikler kullanıyor. Örneğin vücudun her bölgesi farklı ağırlığa sahip. Oyundaki çarpışmalar da FIFA'dakine benzer şekilde olacakmış (Impact Engine!) PES 2014'te top vücudun çarptığı bölgesine göre tepki verecekmiş.
* Edge dergisi elemanları fotoğraf gerçekçiliğinde grafikler sunma amacındaymış. Edge dergisi elemanları bir Japon futbolcuyu incelemişler ve tenindeki gözeneklerin bile belli olduğunu söylüyorlar. Oyuncu detayları o kadar üst düzeydeymiş ki her oyuncunun kaşlarının bile birbirinden farklı olacağı söyleniyor.
* Futbolcuların formaları vücutlarından bağımsız hareket ediyor ve ikili mücadelelerde formalar hareket ediyor ve koşarken dalgalanmalar oluyor.
* Top kontrolünün etkisi bu nesilden 3 kat daha fazla, artık daha dinamik bir kontrol sistemi var.
* Oyuncuların mevkileri düzenlenebilecekmiş. Böylece örneğin defans yaparken bir oyuncu sadece sizin istediğiniz kadar bir alanı savunacak. Yani sağbek'te yer alan bir futbolcu bölgenin tamamı yerine, küçük bir kısmına odaklanabilecek.

    Edge dergisinde yer alan bu bilgiler gerçekten de umut verici. Şu an için oyuna ait herhangi bir görsel ortaya çıkmadı, ama yeni nesilde mükemmel grafiklerle karşılaşacağımız konusunda çok fazla şüphemiz yok. Üstelik oyun Kojima Productions'ın Fox Engine'i ile geliştiriliyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pro Evolution Soccer 2014 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Konami Dağıtıcısı: Konami Tür: Spor Çıkış Tarihi: 20 Eylül 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 69 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler