PS5 Dinlenme Modunda PS4'e Oranla Daha Az Güç Tüketimi Yapacak

23.09.2019 08:22 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, iklim değişikliğiyle mücadele çabasında olan Playing for the Planet ile ortaklığını duyurdu.
 
Bu ortaklık sayesinde, yeni nesil PlayStation konsolunun dinlenme modunda PlayStation 4'e oranla çok daha az güç tüketimi yapılması planlanıyor.
 
Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su Jim Ryan: "Yeni nesil PlayStation konsolunun PlayStation 4'ten çok daha düşük güç tüketimi olan dinlenme modu içereceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bunun 0,5 watt ile elde edilebileceğini tahmin ediyoruz. Örnek olarak, eğer bir milyon kullanıcı bu özelliği aktif ederse, ABD'deki 1000 evin ortalama elektrik kullanımına eşdeğer oranda bir tasarruf sağlanacak."
 
"Oyun servislerimizin karbon ayak izi değerlendirmelerini tamamlayacağız ve veri merkezlerimizde kullandığımız enerji verimliliği tedbirlerini rapor edeceğiz. Tüketicilerimizi enerji verimli konsol kurulumu ve kullanımı konusunda bilgilendireceğiz." 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan Dizinin Ardından Fallout 4 Avrupa'nın En Çok Satan Oyunu Oldu! 18 Nisan Cities Skylines 2 DLC'sini Satın Alanlara Para İadesi Yapılıyor 18 Nisan F1 24'ü Detaylandıran İlk Fragman Yayınlandı 18 Nisan Human Fall Flat 2, 2026 Yılına Ertelendi 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler