PS5 Yeni Nesil VR Sisteminin Kontrolcüleri Tanıtıldı

18.03.2021 15:59 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 için yeni nesil sanal gerçeklik sistemi üzerinde çalışıyor ve cihazın kontrolcüleri bugün tanıtıldı.

Oyuncuların oyun sırasında ellerini herhangi bir kısıtlama olmadan özgürce hareket ettirebilmesi, ergonomi ve geliştiricilerin eşsiz oyun deneyimleri oluşturabilmesi adına küre şeklinde bir tasarıma sahip.
 
DualSense kontrolcüsünde gördüğümüz dokunsal geribildirim ve uyarlanabilir tetikler özelliklerini içerecek. Bunların yanı sıra parmakla dokunmayı algılama destekleyecek ve takibini PlayStation kamera yerine kask yapacak. Tuşlar ise sol kontrolcüde analog, üçgen, kare, L1, L2 ve yarat; sağ kontrolcüde analog, çarpı, yuvarlak, R1, R2 ve ayarlar.
 
Yakında geliştiricilere prototipleri gönderilecek.

PlayStation 5 yeni nesil sanal gerçeklik sisteminin 2022'den önce çıkması planlanmıyor.
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 5 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 6 Saat önce Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 7 Saat önce Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 8 Saat önce Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler