PS5'in İlk Büyük Sistem Yazılımı Güncellemesi Yarın Geliyor

13.04.2021 16:07 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 için ilk büyük sistem yazılımı güncellemesinin yarın yayınlanacağını duyurdu.
 
PlayStation 5 oyunları artık harici USB belleğe taşınabilecek.
 
PlayStation 5 oyunları konsolun SSD'sinden yararlanacak şekilde oluşturulduğu için oyunları direkt olarak USB bellekten oynamak mümkün değil. Fakat bir oyunu silip daha sonra tekrar indirmek yerine USB belleğe taşıyıp oynayacağınız zaman konsola geri taşımak daha hızlı bir yöntem.
 
Güncelleme ayrıca yeni sosyal özellikler ile gelişmiş kontrol ve özelleştirme seçenekleri ekleyecek.
 
Cross-gen Share Play özelliği ile PlayStation 5 kullanıcıları oyunlarını PlayStation 4'teki arkadaşlarının görüntülemesine ve hatta denemesine izin verecek. Sanal couch co-op desteği de sunulacak. Oyun oturumuna katılma isteği seçeneği ile arkadaşlarınızın katılabileceği oyun oturumları PlayStation 5 ve PlayStation 4'te görünecek. Bu seçenek oyun daveti içi kısayol işlevi de görecek.
 
Gelişmiş Game Base menüsü, oyun sohbetini devre dışı bırakma ve oyuncuların seslerini ayarlama, belirli oyunların güncellemelerini önceden indirme, oyun kütüphanesini özelleştirme, ekran büyütme seçeneği ve yeni kupa ayarları ile istatistikler ekranı güncellemeyle birlikte gelecek özellikler arasında.
 
Mobildeki PlayStation uygulaması da güncelleniyor. PlayStation 5 multiplayer oturumlarına uygulama üzerinden katılma, PlayStation 5 depolamasını yönetme, kupalarınızı arkadaşlarınızınkiyle karşılaştırma ve PlayStation Store'daki içerikleri sıralama ve filtreleme seçenekleri getirecek.
 
Daha fazla detayı PlayStation Blog üzerinde bulabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Monster Hunter Wilds Oyunundan Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 7 Saat önce Beyaz Renkli Xbox Series X Konsol Görüntüleri Sızdırıldı! 28 Mart Diablo 4 İçin Resmi Ray Tracing Güncellemesi Yayınlandı 28 Mart Dragon’s Dogma 2 İçin İlk 4K Doku Paketleri Yayınlandı 28 Mart Epic Games'in Bir Sonraki Hafta Sunacağı Ücretsiz Oyun Sızdırıldı! 28 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler