PSP Çin'de Hala Yasal Olarak Satılmıyor!

21.07.2010 12:10 Alkan Adakaner


 
     Daha önceki Çinle ilgili bir haberimizde ülkede konsol satışının yasak olduğunu belirtmiştik. Üstelik de Wii, Xbox 360 ve Playstation 3 bu ülkede üretilmesine rağmen. 
 
     Şimdi bazılarınız neden Çin'e kafayı taktın diyebilir. Sırf canım istediğin için de takabilirim, sonuçta yazdıklarımız gerçek olduktan sonra ne önemi var? Aslında bir süre sonra eğitimimi devam ettirmek için Çin'e gidecek olmam bu konular üzerinde daha fazla durmamı sağlıyor. Yani Çin'i karalama kampanyası nedeniyle birilerinden "malesef" yüksek miktarda para alamadım.
 
      Kotaku editörleri de benim gibi Çin'e kafayı takmış ki bu defa ülkede PSP'nin durumunu ele almışlar. Sony'nin taşınabilir cihazı PSP Çin'de hala yasal olarak satılmıyor; çünkü Çin Hükümeti henüz satış izni vermemiş.
 
       Eğer Çin'de PSP almak istiyorsanız cihazın yasal olarak satıldığı Hong Kong şehrine gitmelisiniz. Eğer vizeniz benimki gibi tek giriş içinse Hong Kong'a gidemezsiniz, çünkü ayrı bir ülkeye gitmiş gibi yeniden vize almak zorunda kalırsınız. Yani yasal olarak PSP sahibi olmak hiç de kolay değil.
 
       Tabi ki konu Çin olunca bir çok alternatifiniz bulunuyor. Mesela ülkenin güneyindeki Shenzhen'in yanı sıra Dallan, Xiamen gibi şehirlerde de konsolu kaçak olarak bulabilirsiniz. Tek alternatifinizin de bu şehirler olduğunu söylemek doğru değil, hemen hemen her yerde cihazı kaçak yollardan almanız mümkün.
 
      Kaçak PSP'lerin ülkede yasal olarak satılmamasının ne gibi sorunlar olabilir? Örneğin oyuncuların oynayacakları şiddet içerikli oyunları yaş gruplarına göre denetleyemezsiniz. Bunun gibi daha bir çok neden sayılabilir, ama önemli olan Çinli yetkililerin bu yasakçı duruma son vermesi.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PSP Platformlar: PSP Geliştirici: SCEI Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 1 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 2 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 3 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 3 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler