PS Move ile Harekete Geçme Zamanı!

21.09.2010 17:51 Ersin Kılıç


 
     Sony'nin yeni harekete duyarlı kontrol sistemi PS Move Türkiye çıkışını da gerçekleştiriyor. PS Move'un için bugün Sony Türkiye tarafından bir lansman düzenlendi. Bizde bu lansmandan haberler ve ayrıntılar ile karşınızdayız.
 
     Lansmanda konuşan Sony Türkiye Kişisel Eğlence Grup Ürünleri Müdürü Özgür Kirazcı, PS Move'a geçmeden önce önümüzdeki dönemlerdeki hedeflerini ve Playstation'un Türkiye'deki durumundan bahsetti. 1997 yılından beri Playstation markası ile ülkemizde faliyetlerini sürdürdüklerini belirten Kirazcı, özellikle son yıllarda konsol ve oyun satış yönünden oldukça başarılı işlere imza atıldığını belirterek bu tarihler arasında eskiye oranla altı katı bir büyüme yaşandığı açıklandı.
 
 
      Eylül ayı itibari ile PSN Türkiye'nin açıldığını da belirten Özgür Kirazcı ayrıca God of War 3 ile birlikte oyun tanıtımı açısından da bir ilke imza attıklarını belirtti. Bunu takip eden ModNation Racers ile birlikte beklentilerin karşılandığı ve God of War 3'ün satış rakamının 27.000'i aştığı da açıklandı.
 
     Lansmanın en sürpriz açıklamaları ise tabi ki önümüzdeki dönemlerde çıkacak olan oyunlardaki Türkçe çalışmaları oldu. Start the Party, Killzone 3 ve Gran Turismo 5'in Türkçe olarak piyasaya çıkacağı zaten belirtilmişti. Bugün ise 3D desteğini de içerecek oyunlardan Killzone 3 için Türkçe seslendirmenin de oyunda var olacağı açıklandı. Türkçe çalışmalarının yabancı firmaların ilgisinin çekilmesi ve bu firmalarında ülkemizdeki pazardan haberdar olması için gerçekten güzel bir çalışma olduğunu bir kez daha söylemek gerekiyor. Tabi bu noktada iş birazda biz oyunculara düşecek.
 
 
     Lansmanın en eğlenceli dakikaları ise BKM Mutfak oyuncularının gelmesiyle başladı. Son bir kaç gündür sosyal paylaşım sitelerinde "Çok tuhaf hareketler bunlar" kapsamında ilginç videolar ile karşımıza çıkan BKM oyuncularının bu tuhaf hareketlerinin nedenleri de ortaya çıkmış oldu. Zira lansmanda gösterilen kısa bir videoda BKM oyuncularının PS Movu'u test etme imkanı bulduğunu, hatta aralarında iddialaştıklarını öğrenmiş olduk. İddiayı kaybedenlerde mevcut videolardaki görüntüleri sergilemiş oldu.
 
     Gelelim PS Move'a. Şahsi fikrimi söylemem gerekirse PS Move'u beklediğimden daha iyi bulduğumu söylemeliyim. Özellikle kontrol tasarımları ve senkronizasyon probleminin minimum düzeyde olması beni en çok memnun eden yönlerden birisi oldu. İçerisinde bir çok mini oyunu barındıran PS Move Sports Champions'ta favorilerim ise okçuluk, voleybol ve her ne kadar çoğu mücadelede mağlup olsam da masa tenisi oldu. Gladyatör oyunundan ise beklediğimi bulamadığımı söylemeliyim.
 
     Sonuçta PS Move içerdiği özellikler ve oyunları ile oyun severleri cezbedecektir. İlerleyen dönemlerde oyun yelpazesinin daha da artması ile PS Move'un daha fazla kullanıcıya hitap edebileceğini düşünüyorum.
 
     Son olarakta ülkemizdeki satış fiyatlarından bahsedelim. PS Move kumandası, EyeCam ve PS Move demo içeriğine sahip olan Starter Pack'ın satış fiyatı 149.90 TL olarak açıklandı. İkinci bir kontroller almak istediğinizde ise 99 TL daha vermeniz gerekecek. Bazı oyunlarda kullanacağımız ve üzerinde analog kontrol sistemi bulunan Navigation Controller ise 69.90 TL'sından satışa sunulacak.
 
     Sony'nin lansmanından özel ropörtaj ve videolar ile yakında karşınızda olacağız.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Move Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Eşleşmeleri Belirlendi! 27 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da Playoff Etabına Yükseldi! 27 Mayıs Dragon Quest 3'ün HD-2D Sürümü Tanıtıldı: İşte İlk Detaylar 27 Mayıs Microids Yepyeni Dedektiflik Oyunu Arsene Lupin: Once a Thief'i Duyurdu 27 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Playstation PC Portu Mu? (Video) 27 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler