Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda

29.04.2024 21:56 Mehmet Tandoğan

 
 
Çıkışı ile beraber Steam listelerini alt üst eden silahlı Pokémon oyunu Palworld için yeni bir güncelleme geliyor. Pocketpair stüdyosu tarafından geliştirilen oyun için "New Pals" adlı yeni yamanın bu yaz yayınlanması planlanıyor.
 
Güncellemede yeni canlı türleri bulunuyor 
 
 
 
Yeni güncelleme haberinin açıklandığı gönderide "ID@Xbox Showcase'de bu yaz gelecek bazı yeni Pals'ları tanıttık" ifadeleri yer alıyor. Aynı zamanda ekip ilerleyen süreçte oyuna birçok yeni Pals türü eklemeyi planlıyor. Gelecek güncellemede yayınlanan (aşağıda) fragmanda yer alan canlılar oyuncularla buluşacak.
 
Oyuncular tarafından sevilen Palworld şu anda Xbox Series, Xbox One ve PC (Steam ve Microsoft Store üzerinden) için mevcut durumda. Ayrıca Xbox Game Pass hizmetinde de yer alıyor.
 
 
 

 
Silahlı Pokémon oyunu gelişiyor
 
Açık dünyada istediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz ve sevimli yaratıkları kendi grubumuza dahil edebileceğimiz yapım, çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda oyunu tek başınıza da oynayabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde gizemli yaratıklarla beraber savaşabiliyor, onlarla çiftçilik mücadelesine adım atabiliyor, aynı zamanda inşa edebiliyor ve beraber çalışabiliyorsunuz. Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapımda etkileşim unsurlarının ön planda olduğunu aktarabilir ve bunlarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve keşif konusu ile ön plana çıkan bir dünyada neler olup biteceğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz.

Yukarıda belirttiğimiz gibi silahlı Pokemon olarak nitelendirdiğimiz bu yapım, hayatta kalma mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunun açık dünyasında tehlike her köşede bizi bekliyor ve hayatta kalmak için burada dikkatli adımlar atmamız gerekiyor. Bir yandan irili ufaklı düşmanların haricinde diğer yandan ise devasa düşmanlarla kapışmak durumunda kalıyor ve bu düşmanlarla kapışmak elbette zorlu bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Onlarla beraber savaşırken aynı zamanda etrafta bulabileceğimiz canlıları yanımıza davet edebilir ve bu canlıların desteğini alarak düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kendimizi hiçbir zaman yalnız hissetmiyoruz.
 
 

Diğer taraftan bu canlıları elbette istediğimiz şekilde evrimleştirebiliyor, farklı şekillerde güçlü duruma getirebiliyor ve kendi grubumuzu korumak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Mevcut dostlarımızla beraber savaşmak elbette oldukça güçlü bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bunlar hem savaşlarda hem de üretim tesislerinde kullanılmak üzere bizi bekliyor. Dolayısıyla onların etinden, sütünden ve her şeyinden yararlanabiliyor, hatta oyun içerisinde elbette binek hayvan olarak da bu canlıları kullanabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda bu dostları karada, denizde ve gökyüzünde dolaşmak için kendi yanınıza alabiliyor, onları istediğiniz gibi kullanabiliyor ve bu tarz bir dünyayı keşfederken onların desteğinden tamamen sonuna kadar faydalanabiliyorsunuz. Yine inşa edebileceğiniz yapılarla beraber kendinizi burada çiftçilik macerası içerisinde bulabiliyor, çiftçilik ile beraber aynı zamanda kendinizi farklı bölgelere doğru ilerletebiliyor ve aynı zamanda burada üretim fabrikalarını kurmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Üretim tesislerini kurduktan sonra ve çiftçilik hayatınıza başladıktan sonra elbette sağda solda bulduğunuz bu dostları yani canlıları istediğiniz şekilde kullanabiliyor, onlara çeşitli görevler verebiliyor ve bu görevlerin akabinde ise kendi bitkilerinizi yetiştirebiliyor, üretim hattınızı ortaya çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde açık dünyada elbette farklı bölgeler bulunuyor, her bölge içerisinde dikkat etmeniz gereken çeşitli atmosferler, düşmanlar ve canlılar yer alıyor. Bunlarla beraber istediğiniz gibi oyunda ilerlemeye başlayabiliyor, her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve diğer oyuncularla beraber de aynı şekilde bu dünyada yer alabiliyorsunuz. Nitekim yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi tek oyunculu bir yapıyla beraber ilerleyebiliyor veya dilediğiniz şekilde çevrimiçi çok oyunculu yapıyla beraber de karşılaşmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada farklı oyun modlarına geçiş yaparak elbette eğlencenizi daha fazla yukarılara doğru tırmandırabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
 

Her türlü ortamdan geçmeye çalıştınız ve ortamları kendi lehinize doğru çevirmeye başladığınız yapımında karada, denizde ve havada istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, buraları keşfetmeye hazırlanıyor ve kıt kaynakların olduğu bir dünyada biz de burada hayatta kalma mekanikleriyle beraber karşılaşabilir ve karakteri odaklı bir yapının burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacaklarınızla beraber diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyor, kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilir ve daha fazla detay ile beraber de karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Oyunda aynı zamanda kendimize ait çeşitli binalar yapabilir, binalar ile beraber piramit inşa etmek istiyorsanız ona göre kendi kaynaklarınızı kullanabiliyor, canlıları göreve göndermek istiyorsanız ona göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirebilir ve daha fazla detay ile beraber de oyundaki elinizi alabiliyorsunuz. Canlıları elinize tuttuğunuz takdirde istediğinizi onlara yaptırabilir ve oyunun yeni mekanikleri ve sistemleri zaman zaman oyuna dahil olmaya devam ediyor. Çünkü oyun zaten şu anda erken erişim sürümünde olduğundan dolayı yeni güncellemelerin geldiğini aktarabiliyor ve tam sürüme ulaşmadan önce en iyi oyun deneyimini bizlere sunmak istediğini söyleyebiliyoruz.

Oyunda aynı zamanda istediğimiz gibi üretim tesisi inşa edebiliyor, bu tesis kapsamında rahat bir hayat yaşayabilmek için elbette ateş yakabiliyor, elektrik üretebiliyor, cevher çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu detayları ortaya çıkarmak için oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendi canlarımızı istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve bu canlıların nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda onların hangi özelliklere sahip olduğunu görmek tamamen bizim işimiz oluyor ve ona göre de bu canlıları görevlendirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla da yapım içerisinde her bir unsurun bizlere sunulduğunu ve bu unsurları kendimize göre kullanabildiğimizi aktarabiliyoruz.
 
 

Çiftçilik hayatımızla beraber canlıları istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve onlara tohum ekmek konusunda elbette ileri seviyeye taşıyabiliyoruz. Bunun dışında bazı dostlar yani canlılar tohum ekme konusunda oldukça iyi bir şekilde karşımıza çıkarken diğerleri ise sulama konusunda üst performans gösterebiliyor. Dolayısıyla her bir canlının burada farklı şekillerde özelliklerinin olduğundan bahsedebilir ve bu özelliklerle beraber de biz de oyundaki yerimize almaya koyuluyoruz.
 
Çiftlik oluşturmak için dostlarla beraber ilerlemeye çalışabildiğimiz ve hasat edebileceğimiz bu yapımda sulama sistemleri için dostlarımızdan yardım alabiliyor, onları istediğimiz şekilde kullanabiliyor, mahsul yetiştirme toplama ve daha fazla detay ile beraber de onları eğitebiliyoruz. Her bir canlının burada farklı şekillerde ön plana çıktığı düşünülürse onları kullanmak ve onları hangi kısımlarda çalıştırabileceğiniz tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla burada her biri oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve onları farklı noktalarda kullanabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan farklı ve özgürlük sunan unsurlar arasında bulunuyor. Bununla beraber de kendinize hem çiftçilik konusunda hem de fabrika konusunda ilerletebiliyor ve yeni teknolojilerin kilidini açabiliyorsunuz.

Dost canlılarla beraber ilerleyebileceğiniz kendi fabrikanızı ve üretim tesisini kurabileceğinizi yapımda elbette otomasyonun anahtarı bu canlılardan geçiyor. Otomatik bir üretim tesisi inşa etmek için bu canlıları toplayabiliyor, onları kendi fabrikanıza işçi olarak atabiliyor ve görevlendirme konusunda elbette sürekli olarak onları çalıştırabiliyorsunuz. Bir robot olarak çalışabilecek bu sistem dahilinde elbette onlar en iyi şekilde beslenmek durumunda kalıyor.
 
Onları ne kadar iyi beslerseniz o kadar çok hızlı bir şekilde üretime devam edebilir ve böylece onlar ölene kadar çalışmaya devam edebiliyor. Dolayısıyla onları beslemeniz gerekiyor ve onları en iyi şekilde bakarak üretiminizi sürekli olarak devam ettirmek durumunda kalıyorsunuz. Her fabrikaya içerisinde elbette kendi canlılarınızı yerleştirebiliyor, onları en iyi şekilde kullanmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve onlara ne kadar çok iyi bakarsanız o kadar çok üretim hızınızı arttırabilir ve kaliteli unsurlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla onlara en iyi şekilde baktıktan sonra üretim tesisinizin en iyi şekilde işlediğini ve en iyi şekilde kar elde ettiğinizi görebiliyorsunuz.
 
 
Tüm bu unsurların dışında elbette oyun içerisinde etrafı keşfedebileceğiniz zindanlara doğru adım atabileceğiniz ve burada tuhaf canlılarla karşılaşabileceğiniz bir yapım olduğundan da bahsedebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi canlıları sadece çalıştırmak için değil aynı zamanda yanımıza alabiliyor, onları keşif unsurları ile beraber ön plana çıkarabiliyor ve tehlikeli alanların üstesinden gelmek için bu canlılardan faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla zamanı geldiğinde kendimizi kurtarmak için elbette bu canlıların hayatını feda edebiliyor ve onları en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Yapım içerisinde kendi hayatlarına mal olsa bile hayatımızı koruyacaklarına söz veren bu canlılar gerçekten de söz konusu biz olduğumuz zaman ellerinden geleni yapmaya koyulabiliyor ve bu sistemlerle beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Bunun dışında oyunda üreme ve genetik sistemlerin olduğundan da bahsedebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu canlılar sadece ilk görüldüğü gibi değil aynı zamanda seviye atlayabiliyor ve evrimleşebiliyor ve böylece onları en iyi şekilde kullanabiliyor ve daha güçlü konuma da getirebiliyoruz. Tüm bu detaylarla beraber oyun gerçekten güzel bir deneyimi bizlere sunuyor ve canlı bir dünyada bulunduğumuz süre boyunca hem hayatta kalma mekanikleriyle karşılaşabiliyor hem de kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebiliyoruz.
 
 

Oyunu aynı zamanda çok oyunculu bir yapının yer aldığını aktarabiliriz ve bu kapsamda arkadaşınızı davet edebiliyor ve birlikte mücadeleye başlayabiliyorsunuz. Burada bir arkadaşınızı yanınıza davet edebilir ve ilerleyen süreçte bu modun daha da geliştirileceğini aktaralım. Bunun dışında arkadaşlarınızla beraber savaşabiliyor, dostlarınızı takas edebilir ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Çevrimiçi ortak modda içerisinde en fazla 4 oyuncuyla beraber oynayabiliyor ve bu detaylarla beraber de özel bir sunucu oluşturarak 32 oyuncuya kadar kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunculara karşı savaşabileceğiniz PVP modu ilerleyen süreçte güncellemelerle beraber bizlere sunulacak. Aynı zamanda aynı sunucuda da oynayabileceğiniz maksimum oyuncu sayısının da artabileceğini şu anda doğrulayabiliyoruz.
 
 

Oyun genel olarak bu tarz bir deneyim sunuyor ve bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de oynanması gereken ve deneyimlenmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Ve siz de oyuna bir bakış atarak deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Palworld Platformlar: PC Geliştirici: Pocketpair Dağıtıcısı: Pocketpair Tür: Hayatta Kalma Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 1 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler