Paradox: "DRM Sistemleri Para Kaybından İbaret"

Fred Wester
21.01.2012 16:20 Samet Konuksal


     PC'lere yayınladığı strateji oyunlarıyla tanınan ve Türk yapımı oyun Mount & Blade'in de yayıncısı konumunda olan Paradox Interactive'in CEO'sundan korsanı önlemek amacıyla oluşturulan DRM sistemleri hakkında ilginç açıklamalar geldi.
 
      GameSpy'a konuşan Paradox Interactive CEO'su Fred Wester, DRM sistemlerinin hem para hem de vakit kaybı olduğunu düşünüyor. Konuyla ilgili Fred Wester, "Zaten korsan oynamak isteyen eninde sonunda oynuyor. Ancak bu sistem, legal oyuncular için de kötü bir izlenim bırakıyor." şeklinde bir açıklamada bulundu.
 
      Konuşmanın devamında Fred Wester'in açıklamaları şu şekilde;
 
"Neden yapımcıların hâla DRM sistemiyle uğraştıklarını anlayamıyorum. Eğer gerçekten özel bir koruma sistemi yapmayacaksanız, örneğin Sony'nin SecuROM DRM'sini kullanacaksanız bu sadece vakit ve para kaybı olarak geri döner. Bu sistem ürününüzü sadece en fazla üç gün boyunca koruma altında tutar. Bir çok teknik sorun çıkarır, kesinlikle de satışlarınızı arttırmaz.
 
Bunu biliyorum çünkü aynı şeyleri sekiz yıl önce biz de denemiştik, sonucunda ise hiç bir zaman fayda alamadık. Kullanmamak için iki büyük neden var; para gerektirdiği için size para kaybı yaşatır, legal oyunculuğa yönelmiş müşterilere kötü etki yapar.
 
Şu günlerde DRM sistemini kullanmak için faydalı bir neden göremiyorum. Özellikle son dönemde ortaya çıkan, sürekli internete bağlanmanızı gerektiren DRM sistemlerini, Ubisoft gibi."
 
     

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 3 6 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 2 6 Saat önce Hız Tutkunlarının İkonik Kahramanı: Sonic Serisinin Macerası 29 Nisan Cities Skylines 2'ye DLSS Desteği Eklendi 29 Nisan Palworld İçin Yeni Güncelleme Geliyor: Yeni Pals Türleri Yolda 29 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler