PewDiePie'dan Para Konusunda Çıkan Haberlere Cevap Geldi

PewDiePie, 9 milyarın üzerinde izlenme ile Youtube'un en büyük isimlerinden birisi.
08.07.2015 12:41 Ersin Kılıç


     Baştan söyleyeyim bazı videoları hariç genel olarak PewDiePie videolarından keyif alan birisi değilim ama ortada büyük bir başarı varsa bunu her zaman taktir etmek gerektiğini de düşünüyorum. PewDiePie'ı seversiniz ya da sevmessiniz ama yaptığı işin başarılı olduğunu kabul etmeniz gerekir. Zira sadece oyun sektöründe değil, son günlerde hemen hemen tüm sektörlerde PewDiePie'ın 2014 yılında kazanmış olduğu para konuşulmakta.
 
     Bu haberin hemen hemen her yere yayılmasından sonra ünlü Youtuber gene kendi kanalında gelen eleştirilere bir nebze cevap vermiş.
 
     "Sadece eğlenceli videolar yapmak istiyorum. Tabi yanlış anlamayın, paradan nefret ediyor değilim. Benim için önemli değilmiş gibi rol yapmayacağım çünkü para herkes için önemli. Youtube videoları yapmaya başladığımda koleje gidiyordum, öğrenciydim ve oynanış görüntülerini kaydedeceğim düzgün bir bilgisayarım bile yoktu. Şanslıydım çünkü kendi yaptığım çizimleri (artwork) internet üzerinden satabildim ve bu şekilde başladım." diyen PewDiePie, daha sonra koleji bıraktığını ve HotDog standı dahil farklı işlerde çalıştığını sözlerine eklemiş. 
 
      Olayı "Aaa şuna bakın hotdog bile satmış ama şimdi para içinde yüzüyor" kıvamına getirmek istemediğini belirten PewDiePie, o zamanlarda mutlu olabildiği kadar mutlu yaşadığını ve sevmeyenler için alternatiflerin olduğunu "Eğer başkasının videolarının eğlenceli olduğunu düşünüyorsanız, gidip o videoyu tekrar tekrar izleyin. Çünkü kazancımızı bu şekilde sağlıyoruz." sözleri ile dile getirmiş.
 
    Geçtiğimiz yıl kazandığı paranın insanları şok ettiğini de belirten PewDiePie; "Bir sürü insan bunun için çok sinirlendi. Bunun haksızlık olduğunu söylüyor ve tüm gün boyunca kıçımın üzerine oturup ekrana bağıran bir adam olduğumu zannediyorlar. Tamam bunun bir kısmı doğru (gülücükler) ama ortada bundan çok daha büyük bir iş var" açıklamalarına yer vermiş.
 
     Açıkçası PewDiePie'ın bu açıklamalarından sonra kanala olan önyargım biraz kırılmış durumda. En azından bu sefer ekrana gereksiz şekilde bağırmamış. Videonun ilerleyen dakikalarında seçtiği bazı takipçi sorularına da cevap veren PewDiePie'ın bu açıklamalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Fallout 4'ün DLC Boyutlu Miami Modundan Yeni Fragman Yayınlandı 1 Saat önce Üs inşa Etme Oyunu FOUNDRY 2 Mayıs'ta Çıkacak 1 Saat önce Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler