Pirate Bay'in Kurucu Ortağı Fredrik Neij'e Nintendo Yasağı

20.04.2015 11:50 Cenk Akyürek


 
     Beş yıllık kaçışın ardından, geçtiğimiz Kasım ayında yakalanan Pirate Bay'in Kurucu Ortağı Fredrik Neij, hapishaneye bir NES sokmak istemiş. Fakat hapishane yetkilileri buna karşı çıkarak izin vermemiş.

     İnsanın aklına hemen, "ne olacak ki zamanını 8 bit bir konsol oynayarak vakit geçirse kime zararı olur?" diye geliyor ama işin aslı farklı. Hapishane yetkilileri, NES'in sağlam montajı sebebiyle, ürünü söküp, bozmadan içine bakmanın mümkün olmadığını belirtmişler. Buna istinaden içerisinde hapishaneye sokulabileceklere de engel olamayacaklarından korktuklarını, yasağın sebebinin bu olduğunu söylemişler.

     Bunu halletmenin çok kolay olduğu aşikar ama belli ki bununla uğraşmak istemiyorlar. Ama Neij vazgeçmemiş, karara karşı mahkemeye başvurmuş ve "Ellerine bir tornavida alıp açamıyorlar, bu geçerli bir sebep değil" diyerek itirazda bulunmuş. Sonuç şu an için belirsiz. İyi şanslar Neij, kimse oyun oynamaktan alıkonulmamalı.

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 53 Dk önce Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 1 Saat önce Darkest Dungeon II Playstation 4 ve 5 Konsollarına Geliyor 1 Saat önce League of Legends EMEA Masters Spring 2024 Turnuvası Başlıyor! 1 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2 Resmi Olarak Duyuruldu! 18 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler