PlatinumGames Oyunlarını PC'ye Getirmek İstiyor

12.04.2017 15:06 Gazali Çetinkaya

 
 
   Orijinali 2009'da konsollara çıkış yapan aksiyon hack and slash oyunu Bayonetta'nın dün PC'ye çıkış yapmasından sonra PCGamer PlatinumGames ile bir röportaj gerçekleştirdi.
 
   Japon video oyun geliştirme şirketi PlatinumGames yaptığı açıklamasında PC marketinin göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu, kendilerine kalsa tüm oyunlarını PC'ye çıkaracaklarını ancak bu kararın dağıtıcı/yayımcı firmalarda olduğunu belirtti.
 
   PlatinumGames Sözcüsü,

"PC piyasası çok büyük ve göz ardı edilemez. Kesinlikle bunun farkındayız ve hep bu şekilde hissettik. Yapımlarımızı PC'ye port ederken her zaman olumlu bir duruş sergiledik, ancak oyunlarımızı hangi platformlara yayınlayacağımız ve yaptığımız oyunların odaklandığı platformların kararı büyük oranda yayımcılar tarafından verildiğinden dolayı bu kendi başımıza karar verebileceğimiz bir şey değil."
 
"Eğer bize kalsa, tüm oyunlarımızı PC'ye port ederdik, ancak bu dağıtıcı/yayımcılara bağlı."
 
"Biz yine de PC piyasasına önem verdiğimizi düşünüyoruz. Mevcut çabalarımızın başarısı kanıtlanırsa, bu sadece PC gelişimini daha cazip hale getirecektir."
 
   PlatinumGames; Bayonetta 1 & 2, Vanquish, MadWorld, The Wonderful 101, Anarchy Reigns, Metal Gear Rising: Revengeance ve Nier: Automata oyunlarını geliştirdi.

İlgili İçerik Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Mart 2025'ten Önce İki Duyurulmamış Oyun Yayınlayacak 3 Saat önce Sonic Mania Plus Artık Netflix Aracılığıyla Mobil Cihazlar İçin Mevcut 3 Saat önce Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 4 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 5 Saat önce MultiVersus'a Joker Karakteri Geliyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler