PlayStation 25. Yıl Dönümünü Kutluyor

02.12.2019 18:40 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation markası yarın 25. yıl dönümünü kutlayacak. PlayStation 1 konsolu ilk olarak 3 Aralık 1994'te satışa sunulmuştu.

Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su Jim Ryan bunun şerefine bir mesaj paylaştı:

"25 yıl önce bu hafta, 3 Aralık 1994'te, ilk PlayStation konsolu Japonya'da çıkışını yapmıştı. Ken Kutaragi (Sony Computer Entertainment'ın eski başkanı ve CEO'su) ve ekibi, video oyunlarını herkesin keyif alabileceği bir eğlence şekli haline getirme vizyonunu ortaya koydu ve oyun geliştiricilerinin yaratıcılıklarını ifade etmeleri için bir platform oluşturdu. PlayStation 1 ilk gününde Japonya'da 100.000 adet sattı ve dünya genelinde 100 milyon adet satışı geçen ilk ev konsolu olmayı başardı."

"Bir ev konsolu ile hayal edilemeyecek deneyimler sunarak oyuncu topluluğunun ilgisini çekmeyi başardık. İlk günden itibaren geliştiricilere kollarımızı açtık ve onlara güzel, geniş dünyalar yaratmak ve yeni fikirler denemek için gerekli araçları ve teknolojiyi sağladık. Bu yaklaşımımız PlayStation'ın şu anki bilinen oyun çeşitliliğine sebep oldu."
 
"Geride bıraktığımız 25 yılda, PlayStation markası oyun olarak ön planda oldu ve ilk günlerden bu yana bu ekibin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. O zamanlar, Avrupa bölgesinde işi genişletmeye yardım ediyordum ve personel işe almaktan mobilya siparişine kadar birçok konuda sıfırdan başlamak zorunda olduğumuzu hatırlıyorum. Yine o zamanlar, Polonya'daki bir oyuncunun İngiltere, Japonya veya Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir oyuncu kadar PlayStation topluluğunun bir parçası olduğunu hissetmesini sağlamak için yerel pazarlara hizmet vermeye odaklandık. Dünyanın dört bir yanındaki tutkulu hayranların desteğiyle işimiz önemli ölçüde büyüdü ve oyuncu topluluğuna odağımız artık her zamankinden daha da önemli." 

Jim Ryan ayrıca tüm PlayStation hayranlarına teşekkür etti ve bu hafta boyunca PlayStation Blog ile sosyal kanallar üzerinden 25. yıl dönümü için kutlamalar yapacaklarını belirtti.

Yeni nesil PlayStation konsolu da yolda. PlayStation 5 2020'nin sonlarında çıkacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler