PlayStation 4'ün Yapımcı Kiti Özellikleri Sızdı

23.01.2013 21:34 Talha Aynacı


  
    Hızla yaklaşan E3 beraberinde yeni nesil konsollarla ilgili dedikodular da tüm hızıyla devam ediyor. Kotaku tarafından "sağlam kaynaklardan" elde edilen ve IGN kanadından da güvenilirliği doğrulanıp yayınlanan bilgiler daha önce dedikodu olarak yayılan pek çok bilgiyle örtüşüyor.
 
   90 sayfalık raporda son olarak yapımcılara gönderilen (Ocak 2013) yapımcı kiti i AMD64 "Bulldozer" işlemcisi ve 4 modülde 2 çekirdek; toplamda 8 çekirdek CPU'ya sahip. GPU olarak AMD R10xx kullanan ve 4 USB girişine sahip olan kit, 2 Ethernet girişi, bir Blu-ray sürücüsü, 160 GB HDD, HDMI çıkışı ve optik ses çıkışlarına da sahip.
 
   Bilgiler, daha önce Microsoft'un Durango yapımcı kiti hakkında görsel ve donanımsal bilgileri sızdıran SuperDae tarafından geldi.
 
   SuperDae'nin elinde bulundurduğu bilgiler arasında PlayStation 4'ün geleneksel DualShock 3 kontrolcüsü ve Sixaxis desteğine ek olarak PS Vita benzeri bir dokunmatik ekrana sahip olacağı yönünde. Görünüşe göre Nintendo Wii U, kontrol bazında Sony'i etkilemiş.
 
   Son olarak yayınlanan bilgilerde farklı kullanıcıların istedikleri zaman PS4'e bağlanabileceği belirtiliyor. Her kullanıcının bilgileri, oyun kayıtları ve benzeri detayları Sony Entertainment Network hesabıyla ve kontrollerle bağdaşacak. Şayet 4 kişi aynı konsol üzerinde co-op oyun oynuyorsa, hepsinin Trophy'si ayrıca açılacak.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler